Za juniorku se střelecky prosadili Bederka, Miker a Shejbal. Z Jablonce tak míří body do Hradce

29. 8. 2017   |   Admin
Votroci v dalším pokračování Juniorské ligy zajížděli na sever Čech do Jablonce nad Nisou. Čekal je tým, na jehož bodovém kontě svítila po čtyřech kolech nula. Hradečtí v minulém kole porazili v domácím souboji České Budějovice, a na půdě beznadějně posledního týmu chtěli bodově uspět. To se jim nakonec po gólech Bederky, Mikera a Shejbala stoprocentně povedlo.
5. kolo, pondělí 28. 8. 2017, 15:00

FK Jablonec

FC Hradec Králové

0:3
0:1

Branky: 27. Bederka, 62. Miker, 69. Shejbal. Rozhodčí: Orel – Melichar, Novák. ŽK: Hlůže, Kouřil, Haitl – Shejbal. Diváci: 147.

FK Jablonec: Bárta – Kouřil, Kysela (71. Zezulka), Krištof (78. Petržilka), Pleštil, Hlůže (66. Kozák), Schön, Haitl, Dostál (38. Vitkovič), Holeš, Kubista M.
FC Hradec Králové: Vízek – Pajer, Miker (84. Gjinollari), Trávníček, Brokeš (69. Střelec), Shejbal (88. Kundrt), Bexigas (75. Chocholatý), Šípek (62. Holeš), Martinec, Bederka, Jukl.


Reportáž

V úvodních minutách to byli domácí fotbalisté, na kterých byla vidět touha tvořit hru. Byl to však Hradec, kdo si připsal první zajímavou šanci. Shejbalova střela zpoza pokutového území měla gólové parametry, ale zaskvěl se brankář Bárta. Krásná střela z dálky byla k vidění i na druhé strany hřiště, ani Krištof ale soupeřova gólmana překonat nedokázal.

Poté už ale nadobro převzal iniciativu Hradec. Brokeš se sice ještě zastřeloval, avšak ve 26. minutě už se skóre měnilo. Jiří Bederka se postavil k exekuci volného kopu a parádní ranou pod břevno poslal svůj tým do vedení. První půle už více gólových šancí nepřinesla, do kabin se tak šlo za stavu 0:1.

Druhý poločas začal lépe Jablonec a po parádním průniku Pleštila měl na noze vyrovnání Vitkovič. Bohužel pro něj ale na malém vápně nedokázal míč pořádně trefit a branku tak nakonec ani pořádně neohrozil.

Zahřmělo tedy na druhé straně. Jiří Miker šťastně tečoval Bexigasův pokus do protipohybu brankáře a hosté vedli už o dvě branky. O pár desítek sekund mohl slavit také Brokeš, avšak z bezprostřední blízkosti mířil hlavou pouze do rukou Bárty.

Hradecké to ovšem moc dlouho mrzet nemuselo. V 69. minutě totiž zastihli domácí v nedbalkách a rychlý brejk zakončil Jan Shejbal přesně mezi gólmanovy nohy.

Závěr utkání se nesl ve znamení marné snahy Jablonce o snížení stavu. Severočeši se tak nachází vskutku v nezáviděníhodné situaci, když stále čekají na první body. Naopak na straně Hradce Králové může panovat spokojenost se zaslouženým vítězstvím.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků