Juniorka se rozešla se Spartou bezbrankovou remízou

6. 8. 2017
V optimálním rozpoložení nevstupoval po prvním odehraném kole do zápasu ani jeden z týmů, což se dost možná promítlo i do průběhu první půle. V té byl k vidění bojovný fotbal, a především favorizovaná Sparta zůstala za očekáváními. Druhá půle, to už bylo něco zcela jiného. Východočeši navíc museli bezmála čtvrt hodiny dohrávat bez vyloučeného Chocholatého.
2. kolo, neděle 6. 8. 2017, 12:00

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha

0:0
0:0

Rozhodčí: Rejžek – Hock, Novák. ŽK: Dao, Boula, Piško (SPA). ČK: 80. Chocholatý. Diváci: 200.

FC Hradec Králové: Vízek – Pajer, Holeš (78. Mokrejš), Miker, Trávníček, Krátký (63. Kollár), Súkenník (63. Gjinollari), Martinec, Mudra (63. Chocholatý), Čech, Jukl.
AC Sparta Praha: Bačkovský – Pavlík, Piško, Boula, Čmelík, Mareček, Balvín (73. Novotný), Traoré, Matoušek, Špaček, Dao.


Reportáž

Duel mezi Hradcem Králové a Spartou byl rozehrán za pravého nedělního poledne, což přilákalo do ochozů bezmála 200 diváků. Ti byli od prvních minut svědky poměrně zajímavého dění, neboť favorizovaná Sparta byla v úvodu zápasu zatlačena do defenzívy. Tento stav však neměl dlouhého trvání a již po deseti minutách hry převzali iniciativu hosté z Prahy.

Ti byli sice po větší část prvního poločasu silnější na míči, avšak vážnější příležitosti nepřicházely. A tak jim tu největší nabídli Východočeši sami. Sparťanský útočník Dao totiž zachytil slabou malou domů a řítil se sám na brankáře Vízka. Ten jeho kličku vystihl, avšak ani tím nebyl všem komplikacím konec. K odraženému míči se totiž propracovali opět hosté a poslali jej neprodleně směr opuštěná hradecká brána. Tady však zaúřadoval obránce Mudra, který se stačil vrátit a míč dokázal odkopnout.

Na druhé straně se povedenou akcí prezentovali Hradečtí, kdy Súkenník předložil na vápně míč Trávníčkovi, jehož technický obstřel se všakmezi tři tyče nevešel. Důležitou roli pak sehrál gólman Vízek ve 39. minutě, kdy se zaskvěl povedeným zákrokem při střele Traorého zpoza vápna.

Do druhé půle vlétli sparťané ve velkém stylu a přikovali Východočechy před vlastní pokutové území. S vypětím všech sil a notnou dávkou štěstí, kdy hostující Martin Matoušek otřel svou ránu z volného přímého kopu o břevno, však Hradečtí úvodní nápor přečkali. A odměnou jim mohl být dokonce i vstřelený gól, avšak to by nesměl ve více než stoprocentní šanci selhat Marek Krátký. Toho v 55. minutě z bezprostřední blízkosti nadvakrát bravurně vychytal Bačkovský.

Obrázek hry se však ani po této akci nezměnil a Pražané i nadále určovali tempo zápasu, což přinášelo i zajímavé momenty. Tím nejdiskutovanějším byla zcela zajisté akce Novotného, jehož centr si srazil jeden z domácích hráčů do brány. Míč se snášel jako padající list za brankovou čáru, avšak ještě za letu jej hradecký obránce odkopl do bezpečí. Marné pak byly protesty sparťanů, kteří viděli míč již za brankovou čarou.

Od tohoto momentu nabralo utkání na emocích a začalo se i přiostřovat. Vše pak vyvrcholilo v 80. minutě, kdy byl červenou kartou oceněn zákrok domácího Sebastiana Chocholatého. Ani výhody jednoho muže v poli však sparťané využít nedokázali.

Ohlasy

Karel Krejčík (trenér FC Hradec Králové): „Byli jsme svědky dobrého utkání. Sparta sice nepřijela posílená o hráče A-týmu, ale i tak měla dobré mužstvo. Hrála rychlý a kombinační fotbal. My jsme hráče z áčka k dispozici měli a já jsem rád, že spolupráce s trenérem A-týmu funguje a můžeme si vypomáhat jejich hráči, kteří tak budou rozehraní. I to přispělo k tomu, že jsme odehráli pěkné a zajímavé utkání na poměry Juniorské ligy. Jsem spokojený, avšak chyběl tomu gól. Vytvořili jsme si největší šanci zápasu, kterou jsme neproměnili, ale je pravdou, že bod je pro nás, zvláště po vyloučení na konci zápasu, úspěchem.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B