V okresním derby přehrál Votroky Chlumec

15. 5. 2022   |   FC Hradec Králové
Zápas, hraný z důvodu rekonstrukce hrací plochy chlumeckého stadionu v Novém Bydžově, domácí Chlumec nad Cidlinou dokonale otočil ve druhé polovině třemi přesnými zásahy. Votrokům nepomohla ani dvacetiminutovka odehraná proti oslabenému soupeři po Zemanově vyloučení.
25. kolo, neděle 15. 5. 2022, 10:15

FK Chlumec nad Cidlinou

FC Hradec Králové

3:1
0:1

Branky: 46. Bastin, 58. Samko, 90. T. Labík – 6. Kosař. Rozhodčí: Bohata – Martínek, Pánek. ŽK: 6. Koubek, 29. a 72. Zeman, 66. Krčál – 20. Hlaváč, 71. Kateřiňák, 88. Kosař, 90. Hruška, 90. Locker. ČK: 72. Zeman. 258 diváků.

FK Chlumec nad Cidlinou:

Brát – Veselka (46. Žahourek), Havel, Krčál, Zeman – Finěk, Koubek, Samko, Čáp (85. Jakab), T. Labík (90. J. Labík) – Bastin (90. Obulor Silas).

FC Hradec Králové:

Mach – Hlaváč, Hruška, Kadrmas – Zámečník (70. Šípek), Kateřiňák, Jonáš, Březák (62. Locker) – Mahr, Kosař, Hájek.



Reportáž

Votroci začali proti Chlumci výborně, když je do rychlého vedení poslal přesnou střelou z hranice vápna Jakub Kosař, který tak zužitkoval akci přihrávajícího Jiřího Kateřiňáka. I v následujících minutách prvního dějství hrál Hradec dobře. Nedokázal však své vedení pojistit, což se ukázalo pro konečný výsledek jako zásadní.

Protože domácí vstoupili do druhého poločasu skvěle, když kanonýr Tomáš Bastin srovnal pár desítek vteřin po zahájení hry na 1:1. A vzápětí mohlo být ještě hůře pro Hradec, kdyby domácí zužitkovali přímý kop z hranice vápna. Naštěstí pro černobílé napálil Roman Čáp míč do zdi.

Domácí pokračovali v nátlakové hře a dokázali strhnout vedení na svoji stranu. V 58. minutě nejprve odvrátil centr před již již zakončujícím Bastinem Hruška, ale Chlumec zůstal u míče a po dalším centru před Machovu branku se z blízka prosadil Denny Samko.

Šanci na obrat dostal hradecký tým v 73. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen domácí Tadeáš Zeman. Ale Votroci působili i proti oslabenému soupeři nervózním dojmem a nadšeně bojující chlumečtí hráči je nepouštěli do žádných větších šancí. Snad jen střela Kosaře po akci Lukáše Hájka mohla přinést srovnání gólového stavu, ale míč přeletěl horní břevno domácí branky.

V závěrečné desetiminutovce držel chlumecký tým soupeře v dostatečné vzdálenosti od branky Jakuba Bráta. V době, kdy Votroci již hráli vabank, dokonce domácí udeřili i gólově, když se minutu před koncem řádné hrací doby prosadil Tomáš Labík a stanovil konečné skóre na 3:1.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér: Vstoupili jsme do série, kterou odehrajeme do konce soutěže bez posil z áčka. Přivítali jsme to, ale ukáže se, kdo jak na tom je. Zbuzany jsme zvládli, dnes jsme hráli slušně v prvním poločase, vedli jsme, ale ve druhé půli jsme předvedli špatný výkon. Domácí výsledek otočili góly z malého vápna, my jsme ani proti deseti nebyli schopní vytvořit si šance. Z druhého poločasu jsem zklamaný, v dalších zápasech si snad poradíme líp.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B