Důležitý zisk dvou bodů z derby

13. 5. 2019   |   zen Starší Žákyně
Druhé letošní derby se opět hrálo na Letním stadiónu. Branku diváci neviděli a tak o vítězi rozhodl penaltový rozstřel, ve kterém byly úspěšnější hradecké hráčky.
17. kolo, neděle 12. 5. 2019, 10:30

FK Pardubice

FC Hradec Králové

0:1pen
0:0
FC Hradec Králové: Kroulíková - Vodová, Sirůčková, Novotná T., Bangová, Baliharová, Zemanová, Novotná G., Repiská, Jarochová, Miculyčová Střídaly: Hrušková, Gernatová, Jelínková Úspěšné penalty: Jarochová, Baliharová, Zemanová, Hrušková


Reportáž

Očekávali jsme úvodní tlak domácích. Ten se dostavil. Předpokládali jsme, že brzy hru vyrovnáme, což se nestalo. Pardubice měly převahu a naše gólmanka byla v permanenci. Nepodrželi jsme balón, nedostupovali jsme dostatečně hráčky, propadali jsme, nebyli jsme schopni dostat kvalitní přihrávky na útočnice a celkově hra se nedařila. Druhou půli jsme sice odehráli lépe, ale domácí byli stále lepším týmem. Velkou zásluhu za čisté konto měla naše gólmanka a stoperská dvojice. Za celý zápas jsme si vytvořili dvě vyložené šance, což je málo.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Utkání se nám herně nevydařilo. Toho jsme si vědomi všichni. Soupeř byl lepší a zasloužil si vyhrát. Někdy je hodně tenká hrana mezi úspěchem a neúspěchem. Udrželi jsme čisté konto a penaltový rozstřel potřetí v lize za sebou vyhráli. Podstatné je, že důležité utkání pro vývoj v nadstavbové skupině jsme výsledkově zvládli a v přímém souboji s Pardubicemi jsme udrželi třetí příčku. Museli jsme se vypořádat s absencemi, zdravotními neduhy hráček limitující výkon. Problémů jsme měli dnes hodně a museli jsme dost improvizovat. To nás však neomlouvá. I za dané situace jsme měli po herní stránce být lepší. Musíme na tento zápas rychle zapomenout. Čekají nás utkání s pražskými S. Doufám, že se budeme prezentovat úplně jinou hrou. Děkuji šesti hráčkám, které ještě odpoledne šly vypomoci juniorce.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků