Proti Plzni se dočkaly starší žákyně čtvrtého vítězsví za sebou

15. 4. 2019   |   Redakce
Starší žákyně poprvé letos na Novém Hradci odehrály ligový zápas. Duel proti Plzni dokázaly rozhodnout již v první půli.
14. kolo, neděle 14. 4. 2019, 12:15

FC Hradec Králové

FC Viktoria Plzeň

3:0
3:0

Branky: 18. Miculyčová, 23. Baliharová, 30. Miculyčová

FC Hradec Králové: Kroulíková - Uhnavá, Sirůčková, Novotná T., Schánělová, Vodová, Zemanová, Novotná G., Bangová, Miculyčová, Jarochová Střídaly: Baliharová, Repiská, Kalousová, Hrušková, Jelínková


Reportáž

Utkání jsme začali dobře. Daří se nám kombinace, ale k ohrožení branky se dostáváme málo. Postupem času už tak sice tolik přesní v kombinaci jsme nebyli, ale z herní převahy jsme se začali dostávat do šancí. Ivet Miculyčová vystihla malou domů a nabídnutou příležitost na zlatém podnose využila k otevření skóre. O pět minut později jsme navýšili naše vedení. Po pěkné kombinační akci se dostal míč k Elišce Baliharové, která už měla před sebou prázdnou branku. Třetí gól padl po průniku Ivet Miculyčová do vápna z levé strany. I ve druhém poločase naše obrana pracovala spolehlivě a Plzeň se do vyložených příležitostí nedostávala. My jsme si dokázali vytvořit několik tutovek. Některé naše akce přímo volaly po gólu, ale bohužel už jsme se z dalšího přesného zásahu neradovali.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Jsem spokojený, že jsme dokázali navázat na derby opět dalším tříbodovým ziskem. Věřil jsem, že získané sebevědomí z Pardubic se promítne i do dnešního duelu, což se potvrdilo. Hráčky si za výhrou šly a zaslouženě se jí dočkaly. Jsem rád, že se podařilo rozhodnout utkání již v prvním poločase. Opět nás skvěle pracovala naše defenzíva. V ofenzívě bych chtěl, abychom ještě více zlepšili spolupráci záložnic s útočnicemi a abychom lépe využili předností našich ofenzivních hráček. Příští týden nás nečeká nic lehkého v Liberci. Utkáme se s pravděpodobně nejtěžším soupeřem, který je v tabulce pod námi. Poslední výsledky týmu z města pod Ještědem tomu nasvědčují. 

Adéla Kroulíková, kapitánka FC HK: Myslím si, že jsme odehráli kvalitní zápas. Od začátku jsme byli aktivnější, sice jsme zahodili nějaké šance, ale už od 18. minuty jsme se dostali do vedení. Potom to šlo hladce a už v první půli jsme vedli 3:0. Chtěla bych pochválit hráčky za takový výkon. I přes všechny překážky se dostavily na zápas a mohly ukázat to, co v nich je. Myslím si, že máme kvalitní tým a dokazují to i naše výsledky.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B