Koncovka starším žákyním zbytečně komplikovala zápas

31. 3. 2019   |   st. žákyně
V dalším ligovém kole starší žákyně přivítaly na malšovivcké umělé trávě ABC Braník.
12. kolo, sobota 30. 3. 2019, 13:45

FC Hradec Králové

ABC Braník fotbal

3:0
1:0

Branky: 14. Jarochová z penalty, 62. Jelínková, 65. Baliharová

FC Hradec Králové: Vodová - Bangová, Sirůčková, Novotná T., Schánělová, Uhnavá, Zemanová, Novotná G., Repiská, Miculyčová, Jarochová Střídaly: Baliharová, Hrušková, Kalousová, Jelínková


Reportáž

Zápas s Braníkem jsme chtěli, co nejdříve rozhodnout a nepřipustit komplikace. V 15. minutě běžela sama na branku Ivet Miculyčová, obešla gólmanku a před střelou do prázdné svatyně byla faulována. Následný pokutový kop proměnila Anička Jarochová. Očekávali jsme brzké navýšení skóre, ale kýženého druhého přesného zásahu jsme se v první půli nedočkali. Máme herní převahu, kterou nedokážeme brankově vyjádřit. Braník nepůsobí vůbec odevzdaně ba naopak. Jejich útočné snažení naše obrana dokáže eliminovat. Klárka Vodová musela řešit jednu nebezpečnou střelu, kterou s přehledem chytila. My si šance vytváříme, i když ne v takovém množství, jaké bych očekával. Samostatný průnik Elišky Baliharové do pokutového území, sólový nájezd Nikči Sirůčkové, vyložené šance útočnic gólem neskončily. V prvním poločase jsme hráli zbytečně složitě, kombinace se nám příliš nedařila a nevyužívali jsme celé šířky hřiště, abychom lépe překonali obranu hostů. 

V druhém půli jsme se herně zlepšili. Hrálo se prakticky jen na polovině soupeře. Jenže to podstatné stále nepřicházelo. Máme jednu tutovku za druhou a nemůžeme se střelecky prosadit. Vynikající gólmanka Braníku svůj tým držela stále ve hře. Až 62. minutě jsme se dočkali. Po pár minutách na hřišti Anička Jelínková dorazila míč do prázdné branky. Anička se vrátila na hřiště po zranění kolene, které si přivodila přesně před rokem v zápase na Vyšehradě. O chvíli později Eliška Baliharová přehodila vyběhnutou brankářku a stanovila konečné skóre 3:0.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Dnes nemůžeme být spokojení s naším výkonem. Doplatili jsme na špatnou koncovku. Měli jsme rozhodnout utkání v první půli a pravděpodobně bychom vyhráli výraznějším rozdílem. Byli jsme zbytečně nervózní. Na podzim většinou platilo, že s kvalitou soupeře roste i náš výkon. Doufám, že to bude platit v Pardubicích. Na derby po třízápasové absenci už by se měla do branky vrátit naše kapitánka. Děkuji Klárce Vodové, že ji opět zaskočila na jejím postu. Opět odešla s čistým kontem. Těším se už na návrat na přírodní trávníky.

foto: ABC Braník

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky