Roli favorita starší žákyně zvládly i bez stabilní brankářky

24. 3. 2019   |   zen Starší Žákyně
Z Teplic se hradeckým žákyním odjíždělo velice dobře. Připsaly si plný bodový zisk a daleká cesta byla příjemnější v komfortním autobuse hradeckého áčka.
11. kolo, sobota 23. 3. 2019, 10:00

FK Teplice

FC Hradec Králové

0:4
0:2

Branky: 12. Miculyčová, 23. Miculyčová, 49. Miculyčová, 61. Miculyčová

FC Hradec Králové: Vodová - Schánělová, Sirůčková, Uhnavá, Bangová, Hrušková, Zemanová, Novotná G., Baliharová, Miculyčová, Jarochová Střídaly: Repiská, Jiřičková, Dobrozemská


Reportáž

V duelu s Teplicemi na úzké umělce jsme hráli od začátku ze zabezpečené obrany, abychom neudělali zbytečnou chybu. Nechtěli jsme první inkasovat a zbytečně si zápas zkomplikovat. To se nám „povedlo“ několikrát na podzim se soupeři v tabulce pod námi a těžko se nám výsledek otáčel. Do branky musela zaskočit naše absentující gólmanky hráčka z pole Klárka Vodová. Chtěli jsme hrát trpělivě a předpokládali jsme, že bude jen otázkou času, kdy se střelecky prosadíme. Plán se začal postupně naplňovat. Obrana pracovala velice dobře. Naše rychlonohé útočnice dělaly problémy domácí defenzívě. Zejména Ivet Miculyčová, pokud obdržela kvalitní míč do prostoru za obranu, dokázala se většinou dostat do velké brankové příležitosti. Své gólové představení začala ve 12. minutě. Druhý přesný zásah nenechal na sebe dlouho čekat a my jsme mohli hrát více v klidu. Po změně stran se utkání odvíjelo podle stejného scénáře. Obrana nepouštěla domácí téměř do šancí. Jednu nebezpečnou akci v pokutovém území jsme přečkali bez úhony. Nebezpeční hrozilo ze standardních situací. Několikrát jsme se nedokázali vyvarovat faulu před pokutovým územím. Naštěstí domácí exekutorky prostor mezi tyčemi netrefili nebo jejich střelu bez problémů Klárka chytila. I v druhém poločase byla Ivet Miculyčová gólově při chuti a dokázala si připsat další dvě trefy do černého.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Jsem rád, že utkání jsme zvládli a že se podařilo vyhrát výraznějším rozdílem. Před zápasem jsme nebyli v komfortní situaci a museli jsme se vypořádat s několika absencemi. Jsem spokojený s defenzivou. Ta pracovala velice dobře. Myslím si, že jsme měli hrát po kombinační stránce lépe. To se nám tolik nedařilo. Věřím, že v dalších duelech to zlepšíme a navážeme na některé vydařené výkony ze zimní přípravy. Děkuji Klárce Vodové, že se zdatně zhostila postu brankářky. Dvě nové hráčky si odbyly úspěšnou ligovou premiéru v hradeckém dresu. Přeji jim, ať se jim v našem klubu daří. Naše kanonýrka dnes pálila ostrými. Nemuselo zůstat jen u čtyř přesných zásahů. Mám radost, že brankové situace řeší lépe, což je vidět i na efektivitě. Dorce Mikanové přeji brzké uzdravení ze zranění ruky na pátečním tréninku.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků