Dorostenci si proti Jihlavě na závěr sezony s chutí zastříleli

5. 6. 2019   |   FC Hradec Králové
Dorostenecký výběr FC Hradec Králové U19 přivítal v posledním kole sezony tým Vysočina Jihlava. A byla to rozlučka se sezonou ve velkém stylu. Sedm krásných branek a hlavně celkové slušné čtvrté místo pro svěřence Marka Kuliče v letošním ročníku dorostenecké ligy.
29. kolo, středa 5. 6. 2019, 11:00

FC Hradec Králové

FC Vysočina Jihlava

7:1
2:0

Branky: 3. a 27. Samko, 51. Hájek, 66. Rajnoch, 77. a 85. Doležal, 90. Ptáček – 76. Svoboda. Rozhodčí: Vodrážka – Svoboda, Slavíček. Počet diváků: 50.

FC Hradec Králové: Brát (66. Červenka) – Rajnoch, Ptáček (C), Samko, Doležal, Hájek, Hátle, Novotný, Kiec, Kejř, Sokol.
FC Vysočina Jihlava: Jágrik – Vraspír, Pojezný, Havlín, Svoboda (C), Ritter, Křivánek, Šrámek, Mikuška, Růžička, Shudeiwa (13. Trnka)


Reportáž

Dorostenecký výběr FC Hradec Králové U19 přivítal v posledním kole tým Vysočina Jihlava. A byla to rozlučka se sezonou ve velkém stylu. Sedm krásných branek, výborný výkon a celkové skvělé čtvrté místo pro svěřence Marka Kuliče v letošním ročníku dorostenecké ligy.

Hradečtí šli do vedení již ve 3. minutě, kdy se nádherně do šibenice trefil z hranice velkého vápna Denny Samko, 1:0. Domácí černobílý tým si poté vypracoval velké množství šancí, ale většinu z nich zneškodnil jihlavský gólman Jágrik. Druhý uklidňující gól padl ve 26. minutě a vstřelil ho opět Samko. Tentokrát zakončil rychlý protiútok po ideálně nabídce od Sokola, 2:0.

Ani ve druhé pětačtyřicetiminutovce se ráz hry nezměnil. Hradec Králové měl trvalou převahu a Vysočinu s přehledem přehrával. V 55. minutě to bylo 3:0, když Lukáš Hájek dorazil míč do sítě. O chvilku později byl stav už o čtyři branky, autorem gólové střely byl z bezprostřední blízkosti Marek Rajnoch, kterému přihrával Hájek.

Čestného úspěchu se Jihlava dočkala v 76. minutě, po závaru se dokázal prosadit hostující kapitán Svoboda, 4:1. Avšak odpověď Votroků byla blesková, hlavou zvyšoval na 5:1 David Doležal. Stejný střelec zvedl ruce nad hlavu i v 84. minutě, když dělovkou z devíti metrů zavěsil nekompromisně pod břevno, 6:1. Poslední branka utkání padla po rohovém kopu, kdy uspěl kapitán Votroků Michal Ptáček, 7:1. Pro mladé Votroky tak zisk tří bodů znamená čtvrté místo, pro Jihlavu vysoká porážka znamená sestup z celostátní dorostenecké ligy. 

Dominanci nad stejným soupeřem ve středu předvedl i výběr Votroků U17, který po dvou brankách Březáka a gólu Zawady s Kalinou slaví jasné vítězství 4:0. Mladší dorostenci obsadili sedmé místo tabulky.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín