Favorit v Satalicích rozhodl zápas v první půli

11. 11. 2018   |   zen Starší Žákyně
Starším žákyním nevyšel úvod zápasu v Satalicích. Sparta rozhodla utkání v první půli. Druhé půle se hradeckým hráčkám vydařila lépe. Dokonce se jim podařilo vsítit dvě branky.
8. kolo, sobota 10. 11. 2018, 11:00

AC Sparta Praha

FC Hradec Králové

7:2
4:0

Branky: 2. Přílepková, 9. Přílepková, 20. Přílepková, 27. Hlouchová, 41. Přílepková, 48. Přílepková, 52. Loudová - 42. Miculyčová, 63. Micuylčová

FC Hradec Králové: Mikanová - Schánělová, Novotná T., Sirůčková, Zemanová, Vodová, Jarochová, Novotná G., Hrušková, Baliharová, Miculyčová Střídaly: Repiská, Gernatová, Kalousová


Reportáž

Zápas začal podle hodně špatného scénáře. Hned ve druhé minutě už prohráváme. V 9. minutě jsme inkasovali podruhé po rozehraném rohu a tečované střele, která zapadla do naší sítě. Mohli jsme na tento vývoj odpovědět. Ivet Miculyčová šla z levé strany na branku, ale její zakončení sparťanská gólmanka zlikvidovala. O chvíli později po rohovém kopu byla v dobré příležitosti Klárka Vodová, ale prostor mezi tyčemi netrefila. Domácí mají převahu a snažíme se odolávat jejich útokům. Do konce první půle jsme inkasovali ještě dvakrát. 

Druhý poločas jsme odehráli lépe. Svědčí o tom i výsledek za druhou část utkání 3:2. Sparta má velkou ofenzivní sílu, které je těžké čelit. Nám se daří více zaměstnat domácí gólmanku. Vytvořili jsme si minimálně čtyři tutové příležitosti a dvě z nich jsme dokázali proměnit. Střelkyní obou gólů byla Ivet Miculyčová. Při prvním využila souhru na levé straně Míši Repiské s Eliškou Baliharovou a při druhým přihrávku Aničky Kalousové. V Satalicích jsme poprvé v sezóně utrpěly prohru vyšším rozdílem. 

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: Z dnešního výkonu týmu nejsem zklamaný. Neviděl bych to tragicky. Na hráčky nemůžu být naštvaný. Spartě rozhodně nedaly nic zadarmo. Samozřejmě nikdo nechce prohrávat ani já. Ale musíme uznat sílu soupeře, který byl dnes o třídu lepší. Mrzí mě výše prohry. Měli jsme na to uhrát lepší výsledek. Utkání hodně ovlivnil jeho začátek a dvě brzké inkasované branky. Bylo důležité, co nejdéle udržet čisté konto, což se vůbec nepodařilo. Mohli jsme ještě na nepovedený úvod odpovědět, ale dvě dobré příležitosti ke skórování jsme neproměnili. Nepodařilo se nám také uhlídat nejlepší střelkyni soutěže. O její kvalitě jsme samozřejmě věděli, ale přesto nám dala pět branek. Na druhou stranu jsme byli schopní zaměstnat obranu soupeře. V minulých dvou ročnících jsme branku Sparty ohrožovali sporadicky a nebyli jsme schopní skórovat. Dnes jsme dali dva góly a další vyložené šance jsme promarnili. Sparta v předchozích sedmi zápasech obdržela jen čtyři branky a z toho tři od Slavie. Nemůžu ani říct, že jsme v poli hráli špatně. Výkon je odvislý i od toho, co Vám dovolí soupeř. Prostor k zlepšení tu samozřejmě je. Na nás je, jak budeme pracovat v zimní přestávce. Přál bych si, abychom na jaře doma sehráli vyrovnanější partii s letenským týmem. Děkuji brankářce mladších žákyň Dorce Mikanové, že zaskočila za zraněnou naši kapitánku v brance. Dorka nikdy takto těžký zápas na velké brány nechytala a myslím si, že to zvládla velice dobře. Získané cenné zkušenosti ji ve výkonnostním růstu pomůžou.

fotografie: FAČR Jiřík Pavel ml.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín