Prohra v derby nejtěsnějším rozdílem

26. 10. 2018   |   zen Starší Žákyně
Zápas s Pardubice rozhodla jedna situace v prvním poločase. Vyrovnání jsme se bohužel nedočkali.
5. kolo, neděle 21. 10. 2018, 12:00

FC Hradec Králové

FK Pardubice

0:1
0:1

Branka: 26. Kružíková

FC Hradec Králové: Kroulíková - Schánělová, Novotná T., Sirůčková, Uhnavá, Baliharová, Zemanová, Novotná G., Vodová, Jarochová, Miculyčová Střídaly: Gernatová, Hrušková, Repiská, Kalousová


Reportáž

Zápas jsme začali velmi aktivně a hosty jsme zaskočili. Bohužel jsme nedokázali využít chyb v obraně a brankařky Pardubic. Po desáté minutě se hra vyrovnala. Největší naši šanci měla na kopačkách Ivet Miculyčová. Sólový únik zakončila střelou, která bohužel minula pravou tyč. Soupeř hrozil zejména po pravé straně. Z jedné akce po této straně hosté udeřili v 26. minutě a šli do vedení.

Po změně stran kvalita hry poklesla z obou stran. Hosté měli z celkového pohledu v druhé půli o něco více ze hry, ale prakticky neohrozili naši branku. Hradecká gólmanka nemusela nic složitého řešit. Obrana soupeře pracovala neméně dobře. Největší příležitost na vyrovnání jsme měli ze standardní situace těsně za pokutovým územím. Střela Aničky Jarochové bohužel trefila zeď.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: V dnešním zápase se dalo předpokládat, že padne málo branek. Klíčové pro tento duel bylo, kdo dá první gól. Pokud by se nám to povedlo, soupeř by těžko otáčel skóre. Pardubice nemají kvalitu Sparty a Slavie, které jsou schopné nás dostat pod soustavný tlak a vynutit si chyby. Mrzí mě druhý poločas. Obranná činnost byla v pořádku, ale naše organizace hry dopředu neměla již potřebnou kvalitu.

video: FK Pardubice

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Rozhovory

Kodeš? Válečník! Aby ho odnesli, muselo by to být vážné, uznává Ladislav Krejčí

Rozhovory

Dobrá forma? Snažím se to brát s pokorou, směje se Štěpán Harazim