Na úvod jasná výhra nad Duklou

10. 9. 2018   |   zen Starší Žákyně
Na malšovickém stadiónu jsme v zápase s Duklou dominovali a nastříleli půl tuctu branek.
1. kolo, neděle 9. 9. 2018, 12:15

FC Hradec Králové

FK Dukla Praha

6:0
1:0

Branky: 25. Novotná G., 37. Miculyčová, 45. Jarochová, 47. Jarochová z PK, 59. Vodová, 69. Miculyčová

FC Hradec Králové: Mikanová - Uhnavá, Zemanová, Sirůčková, Schánělová, Baliharová, Miculyčová, Novotná G., Hrušková, Kroulíková, Jarochová Střídaly: Kalousová, Kácovská, Repiská, Vodová, Novotná T.


Reportáž

V prvním ligovém utkání jsme se na Malšovickém stadiónu utkali s Duklou, s kterou jsme nedávno hráli přípravný zápas. Měli jsme nějakou představu o síle soupeře. Důležité bylo hostující hráčky nepodcenit, což se nestalo. Oba zápasy jak dnešní tak i přípravný měly podobný vývoj. I skončily stejným výsledek jak v poločase, tak i na konci duelu. Rozdíl byl v tom, že dnes jsme měli výraznější převahu. Na první gólový úspěch jsme si museli počkat. Dlouho jsme se nemohli prosadit. Až v 25. minutě pohotově využila Gabča Novotná špatnou rozehrávku a vrátila míč do opuštěné branky. Druhý klíčový gól padl hned v úvodu druhé půle. Postarala se o něj Ivet Miculyčová střelou k tyči. Od té doby se nám hrálo lépe. Třetí gól přidala nádherou střelou levačkou z voleje Anička Jarochová. O dvě minuty později se stejná hráčka prosadila z penalty. Popáté jsme se mohli radovat po samostatném úniku do pokutového území Klárky Vodové, které v pádu uklidila míč do sítě. Poslední přesný zásah padl těsně před konečným hvizdem z kopačky Ivet Miculyčové.

Ohlasy

Radek Musil, trenér FC HK: První ligové utkání jsme zvládli na výtečnou. Soupeře jsme jasně přehráli. Líbilo se mi, že hráčky hrály s vysokým nasazením, aktivitou a fotbalovým pojetím. Předvedly několik pěkných fotbalových akcí. S výkonem hráček jsme spokojený. Obrana pracovala velice spolehlivě a prakticky nic Dukle nedovolila. Škoda že jsme nevyužili lépe rozehru od branky soupeře. Nemůžeme být spokojený s koncovkou. Zejména v prvním poločase jsme byli nepřesní a zbrklí. Proti kvalitnějším týmům by se to nemuselo vyplatit. Dorka Mikanová podruhé nastoupila do branky v ligovém utkání starších žákyň. Tentokrát již odchytala plný počet minut. Trojice nových hráček si odbyla úspěšně ligovou premiéru v hradeckém dresu. To jsme ještě Terku Novotnou tolik herně nevytížili, jelikož měla již v nohách 80 minut za juniorku. V příštím kole nás čeká úplně jiný zápas. Jedeme na půdu pražské Slavie.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar