Juniorka vyhrála v Příbrami vysoko 5:3

21. 5. 2018   |   FC Hradec Králové
Juniorka si v předposledním zápase nadstavbové části A Juniorské ligy připsala vysoké vítězství na hřišti poslední Příbrami. Votroci měli bleskový start do utkání, rychle vedli o tři góly, a až do konce duel kontrolovali - až k výsledku 5:3.
30. kolo, pondělí 21. 5. 2018, 13:00

1.FK Příbram

FC Hradec Králové

3:5
1:3

Branky: 33. Matoušek, 56. Schwendt, 88. Schwendt (pen.) – 12. Brokeš, 17. Eliáš, 19. Brokeš, 53. Kropáček, 65. Šípek

1.FK Příbram: Kočí – Jelínek, Anýž, Čížek, Ric (C), Klán (75. Mustafić), Jandera, Schwendt, Ayong (84. Nezník), Januška, Matoušek (84. Vavruška)
FC Hradec Králové: Mach – Pajer, Šípek (73. Saletovič), Chocholatý, Brokeš, Hašek, Kundrt (70. Vukčevič), Kropáček (85. Gjinollari), Martinec (C), Mudra, Eliáš


Reportáž

Vstup do zápasu vyšel lépe Votrokům, po dvanácti minutách hry byl v pokutovém území trestuhodně nekrytý Ondřej Brokeš, na jehož ránu nestačil Kočí vůbec reagovat. O pár minut později byla pro hosty situace ještě radostnější. Zahrávali rohový kop, který po prodloužení míče doklepl do prázdné brány Petr Eliáš.

Skvělou desetiminutovku Hradce korunoval svojí druhou brankou v zápase Ondřej Brokeš, který pro změnu pálil přesně zpoza šestnáctky.

Postupem času se do hry začal dostávat také domácí celek, ve své první velké šanci zápasu se ale neprosadil Klán. Až po třiceti minutách hry se domácí poprvé střelecky prosadili, konkrétně to byl Jan Matoušek, který se neohroženým způsobem vydal do šestnáctky, kde obešel brankáře a poté chladnokrevně zakončil.

Příbramští opět prospali úvod druhého poločasu, tentokráte se po šesti minutách hry vyhoupl na načechraný centr René Kropáček, který zamířil do pravé části brány a Hradec vedl 4:1.

Jenomže netrvalo nikterak dlouho a domácí snížili zpět na rozdíl dvou gólů. Matěj Schwendt si nejprve vylámal zuby na Machovi, následně se k němu míč odrazil natolik příhodně, že ho pouze doklepl do prázdné brány. Přestřelka ale nebyla stále u konce, o dalších deset minut později jsme viděli další branku. Jakub Šípek zpracovával na hranici šestnáctky těžký balón, i tak si s ním ale poradil a následně tváří v tvář Kočímu zamířil k levé tyči.

Příbram se ještě ke konci zápasu snažila o kontaktní branku, která nakonec přišla. Po faulu v pokutovém území se k exekuci penalty postavil Matěj Schwendt, který poslal brankáře na opačnou stranu. Závěrečné minuty se už jen pouze dohrávaly, o osudu zápasu bylo rozhodnuto.

1. FK Příbram - FC Hradec Králové 3:5 (1:3)

1. FK Příbram: Kočí – Jelínek, Anýž, Čížek, Ric, Klán (75. Mustafič), Jandera, Schwendt, Ayong (84. Nezník), Januška, Matoušek (84. Vavruška).

FC Hradec Králové: Mach – Pajer, Šípek (73. Saletovič), Chocholatý, Brokeš, Hašek, Kundrt (70. Vukčevič), Kropáček (85. Gjinollari), Martinec, Mudra, Eliáš.

Branky: 56. a 88. (pen.) Schwendt, 33. Matoušek – 12. a 19. Brokeš, 17. Eliáš, 53. Kropáček, 65. Šípek. Rozhodčí: Klíma – Vlasjuk, Wilczek. ŽK: bez karet. Diváci: 50.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků