​Juniorka získala na Slovácku první bod v nadstavbě

16. 4. 2018   |   FC Hradec Králové
FC Hradec Králové ve druhém kole finálové nadstavbové části poprvé bodoval. Východočeši remizovali se Slováckem 1:1. Po bezbrankovém prvním poločase se trefil domácí Kubala, ale v 60. minutě za hosty srovnal Šípek.

Po úvodních nervóznějších minutách domácí začali prokazovat fotbalovou převahu. Na vážné ohrožení branky se ovšem diváci načekali téměř půl hodiny. Byli to však hosté, kteří si jako první vytvořili vážnou brankovou příležitost. Eliáš dostal za vápnem hodně prostoru, ale jeho ránu Daněk vykryl. Na druhé straně byl vzápětí blízko gólu Kubala. Ten se prodral do vápna, ale v pádu trefil jen prostor, který hlídal Mach. Před pauzou ještě tentýž hráč hlavičkoval po rohu Sikharulidze, ale těsně minul branku.

Po pauze se záhy prosadilo domácí Slovácko. Akci Rezka po levé straně dotáhl nádhernou ranou zpoza vápna Filip Kubala. Domácí se po vstřelené brance mírně stáhli a nechali hrát soupeře. Toho využil hostující Jakub Šípek, který se po laxním bránění modro-bílých dostal k dorážce a srovnal na 1:1.

Vyrovnávací branka hosty nakopla a poslední půlhodina patřila spíše jim. Ti získali respekt ve středu pole. Naopak Slovácko z důrazu ustoupilo. Hodně aktivní byl Krátký, který dvakrát provětral Daňkovy rukavice. Utkání zakončila šance Haška, který se vrací po těžkém zranění kolene. Jeho rána, která mohla exportovat všechny body do Hradce Králové, však skončila těsně nad brankou Slovácka. Hradečáci tak získali první bod do finálové tabulky Juniorské ligy.

1.FC Slovácko – FC Hradec Králové 1:1 (0:0)

Branky: 48. Kubala – 60. Šípek. Rozhodčí: Mrázek – Batík, Antoníček. ŽK: Sikharulidze – Vukčevič, Zorvan, Eliáš, Jukl. Diváci: 70.

1.FC Slovácko: Daněk – Vasiljev, Tischler, Mareš, Reinberk, Janošek, Pospíšil (81. Flasar), Hellebrand (87. Hani), Kubala, Rezek (77. Minx), Sikharulidze (75. Vaďura).
FC Hradec Králové: Mach – Pajer, Vukčevič, Zorvan, Krátký, Súkenník (79. Prokeš), Kundrt, Šípek (83. Hašek), Martinec, Jukl, Eliáš.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B