60 LET OD TITULU: Retrodresy pro Sport Hradec Cup

6. 5. 2020   |   FC Hradec Králové
Letos slavíme 60 let od sezony 1959/1960, v níž Votroci jako první klub mimo Prahu a Bratislavu a dosud jako jediný nováček získali mistrovský titul. Toto výročí připomeneme i zápasem v retrodresech, které následně věnujeme do aukce nadačního fondu Sport Hradec Cup.

Památeční dresy odkazují na ty, které si Spartak Hradec Králové nechal ušít na zápasy své premiérové účasti v Poháru mistrů evropských zemí – Votroci v nich v sezoně po zisku titulu nastoupili proti Barceloně. Rozdíl je pouze v materiálu, který odpovídá současným požadavkům na dresy, a v tom, že verze pro rok 2020 je s krátkým rukávem. „Naším plánem bylo, že v nich odehrajeme utkání 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY proti Zbrojovce Brno, ale k tomu z důvodu koronavirové epidemie nemohlo dojít,“ říká tiskový mluvčí klubu Michal Petrák. „Výročí si tak připomeneme později – při nějakém domácím zápase s diváky.“

Hrané dresy následně klub věnuje do aukce nadačnímu fondu Sport Hradec Cup, se kterým dlouhodobě spolupracuje.

Na týmové fotografii ze sezony 1960/1961 stojí zleva: František Malík, Bedřich Šonka, Milouš Kvaček, Zdeněk Pičman, Jiří Černý, Jiří Hledík. Sedí zleva: Jiří Kománek, Zdeněk Krejčí, Jindřich Jindra, Ladislav Pokorný, Jozef Buránský.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín