K poslednímu utkání roku přijede Sparta

17. 12. 2021   |   FC Hradec Králové
S rokem 2021 se Votroci rozloučí v sobotu od 18:00 – v Lokotrans Areně v Mladé Boleslavi přivítají v rámci 19. kola FORTUNA:LIGY opět tým z popředí tabulky. Po Slovácku přijede tentokrát Sparta.

Minulý týden Votroci remizovali se čtvrtým týmem tabulky, v posledním utkání před Vánoci si budou chtít vyšlápnout na třetí. Bude to výjimečný zápas – Sparta je značka, klub s rekordním počtem titulů. Navíc se v poslední době dostala do formy, minulý víkend rozstřílela Bohemians 5:1. „Poslední zápasy vyhrává. Lehkou krizičku měla před třemi týdny, kdy prohrála s Rangers a na Slovácku. Teď už tři zápasy nezaváhala, postoupila do jarní části Evropské konferenční ligy…“ uznává asistent trenéra Stanislav Hejkal.

Hattrick proti Klokanům zaznamenal Matěj Pulkrab, důrazný útočník, který v posledních třech ligových zápasech nasázel pět gólů. „Je to rozený střelec. Dával góly jako střídající hráč, teď hraje od začátku a Adam Hložek se stáhl na podhrot. Ten tam má velkou sílu, což jsme ostatně poznali i my při zápase na Letné,“ odkazuje Hejkal na utkání 5. kola, ve kterém Votroci po vyrovnaných šedesáti minutách v závěru inkasovali čtyřikrát a se Spartou padli.

Stejnou výši, tedy 0:4, měla poslední prohra Sparty v lize – v druhé půlce listopadu padli Letenští vysoko v Uherském Hradišti. Votroci by v tom utkání mohli hledat inspiraci, podle asistenta trenéra se však budou na favorita snažit vyzrát vlastním způsobem. „Slovácko má v ofenzivě velkou kvalitu, Spartě ten zápas extrémně nesedl. Hrála špatně v obraně. My máme jiný herní obrazec, budeme Spartě čelit jinak. Něco na ni chystáme, ale před zápasem bych se o tom nechtěl zmiňovat,“ tváří se tajemně Hejkal.

Právě se Slováckem Votroci v minulém domácím zápase sahali po třech bodech, soupeř v závěrečných minutách vyrovnal na 2:2. Na bodový zisk si Hradečtí myslí i proti Spartě, kterou naposledy porazili v únoru 2012 gólem Pavla Dvořáka z penalty. „Nechceme prohrát, chceme přezimovat v první šestce,“ vyhlašuje Hejkal. Kdyby se to povedlo, v deseti letošních „domácích“ utkáních v Mladé Boleslavi by Votroci udrželi neporazitelnost. „V Boleslavi je velmi kvalitní stav hrací plochy, tribuny jsou hned u hřiště, což je pro hradeckého fotbalistu něco nového,“ usmívá se asistent, když přemýšlí nad důvody této série.

Utkání se Spartou začíná v sobotu v 18:00 a omezený počet vstupenek bude ještě v prodeji v pokladnách před zápasem.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Poslední kolo základní části! Pod Lízátka přijede pražská Slavia

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků