O výhře nad Třincem rozhodl Jakub Rada

18. 4. 2021   |   Admin
V rámci 19. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY přivítal Hradec Králové celek FK Fotbal Třinec. Jedinou branku utkání zařídil v prvním poločase Jakub Rada, který proměnil pokutový kop po faulu na Erika Prekopa. Na obou stranách bylo k vidění hned několik velkých šancí. U hostů hýřil aktivitou především kapitán Janoščín. Za Votroky měl největší možnosti především Daniel Vašulín. Hlavičku Honzy Krále zastavila až tyčka. Hradec Králové po další výhře zůstává v čele tabulky.
19. kolo, neděle 18. 4. 2021, 17:00

FC Hradec Králové

FK Fotbal Třinec

1:0
1:0

Branka: 33. Rada z PK. Rozhodčí: Matějček – Šimáček, Flimmel. ŽK: 44. Prekop, 54. Vlkanova, 75. Leibl, 90+2. Vašulín – 42. Janoščín, 44. Omasta, 49. Samiec.

FC Hradec Králové:

Reichl – Čech, Donát, Leibl, Urma (89. Novotný) – Kodeš, Rada – Prekop (71. Král), Dvořák, Vlkanova (90+1. Doležal) – Vašulín.

FK Fotbal Třinec:

Adamuška – Omasta, Bedecs, Habusta, Janoščín – Celba, Vaněk, Weber (57. Tijani), Hýbl (88. Gáč), Javůrek (70. Attah) – Samiec.



Reportáž

Úvod nedělního utkání byl dle očekávání hodně urputný, Votroci drželi častěji míč na svých kopačkách a snažili se prosadit přes pevnou defenzivu Třince, která byla hodně hluboko zatažená a nedávala ke kombinaci žádný prostor. A jako první to byli hosté, kteří se dvakrát dostali k zajímavé příležitosti. Nejprve se po rohovém kopu k odraženému balonu probojoval Janoščín, ale hradbu těl propálit nedokázal. Pak ve 24. minutě zakončoval Samiec, jeho sražená rána mezi tři tyče rovněž nezamířila.

Na druhé straně se do šance dostal Daniel Vašulín, ale jeho hlavička mířila vedle třinecké branky. Ve 32. minutě byl ve vápně tvrdě přistrčen Erik Prekop a sudí Matějček nařídil pokutový kop. K exekuci se postavil tradičně Jakub Rada a pálil přesně k levé tyči, brankář Adamuška šel na druhou stranu, 1:0.

Slezané mohli rychle kontrovat, ale hlavička Webera po centru na přední tyč šla těsně vedle. V závěru prvního dějství zahrozili ještě Votroci. Konkrétně to byl Pavel Dvořák, jenž pálil v zajímavé pozici tvrdě k tyči, brankář Adamuška musel pohotově zasáhnout.

Na začátku druhého poločasu si střelecký pokus připsal i Erik Prekop, jeho rána z hranice šestnáctky byla sražena na rohový kop. Z něho se již Votroci neprosadili a byli to naopak fotbalisté Třince, kteří se po rychlé kombinační akci ocitli ve vápně domácích. Brankář Reichl musel reagovat na tečovanou střelu.

V 56. minutě předvedli svěřenci kouče Zdenka Frťaly hezkou souhru po ose Rada, Prekop, Kodeš, Dvořák, posledně jmenovaný zakončoval, ale chyběla mu potřebná razance. Poté na pravé straně vybídl Adam Vlkanova Erika Prekopa, který se příliš dlouho nerozmýšlel a vyslal prudkou jedovku do středu brány, gólman Adamuška byl však připravený a míč chytil.

V dresu soupeře byl hodně aktivní především kapitán Janoščín, jako například v 69. minutě, kdy si vypracoval hned dva pokusy. V tom druhém případě musel Michal Reichl na zadní tyči vytasit skvělý zákrok a balon vytáhnout mimo bránu. O pár chvil později se krásně individuálně prosadil František Čech, jenž nejprve přešel přes dva hráče, následně v posledním možném okamžiku ztratil rovnováhu a upadl. To byla škoda.

V 79. minutě si na standardní situaci Jakuba Rady naběhl ideálně střídající Honza Král a hlavičkou orazítkoval třineckou tyč. Chyběl opravdu kousek. Tvrdý projektil vyslal zpoza vápna také Daniel Vašulín, opět scházelo velmi málo. Dvaadvacetiletý snajpr mohl definitivně rozhodnout o pár minut později. Nejprve vybojoval míč nad třineckým Bedecsem a postupoval sám na bránu, jeho střela na zadní tyč však přesná nebyla.

Ještě v nastaveném čase si jednu šanci po přiťuknutí střídajícího Davida Doležala vypracoval Daniel Vašulín, ale jeho projektil byl zblokován na rohový kop. Hradečtí tak v klidu dokráčeli k další důležité výhře.

Ohlasy

Ondřej Prášil:

Pavel Dvořák:

František Čech:

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky