Jakub Novický: Pracuju teď hlavně s počítačem

1. 4. 2020   |   FC Hradec Králové
Individuální tréninkové plány se v době koronavirové epidemie nevyhnuly ani ženským týmům FC Hradec Králové. „Hráčky dostaly plány, trénují podle svých možností. Já jsem se všemi v kontaktu a moje hlavní práce je u počítače, kde dávám dohromady metodiku společných tréninků. Ty nás, doufám, čekají co nejdříve,“ říká šéftrenér dívčích družstev Jakub Novický.

Ani dívčí týmy nemají v době nouzového stavu jinou možnost než trénovat individuálně. Jak to probíhá?

Hráčkám jsme mailem poslali pokyny a individuální plány zaměřené na zapracování a aktivaci před tréninkem, posilování podle možností – cviky zaměřené na celkové zpevnění, posilování středu těla a stability. Cviky jsou navrženy tak, aby je mohly dívky zvládnout v domácích podmínkách, využíváme třeba krátkou posilovací gumu, závěsný systém TRX, balanční podložku, gymnastický míč nebo činku kettlebell.

A venkovní tréninky?

Samozřejmě nechybí ani tréninky rychlosti a individuálních herních činností jednotlivce s míčem. Dívkám jsme poslali instruktážní video fyzioterapeutky reprezentace WU19 Marie Ludvíkové zaměřené na kompenzaci a prevenci zranění. Individuální tréninky také mají v aplikaci XPS.

Jak jste s dívkami v kontaktu?

Hlavně přes WhatsApp, Messenger a FB. Tréninky po týdnu doplňujeme. Já jako hlavní trenér kategorie WU18 od nich dostávám zpětnou vazbu ohledně pocitů z tréninků, jejich technického provedení a obtížnosti. Některé hráčky mi dokonce posílají i ukázky svých cvičení formou videí. Tréninky hráček od března 2020 průběžně sledují taky reprezentační trenéři.

Jak se nastalá situace projevila na tvé práci?

Tak, že jsem v těchto dnech hlavně na počítači. Připravuju metodiku běžných tréninků od přípravek po dorostenky a doufám, že se k nim dostaneme co nejdřív. (usmívá se) V systému XPS vytvářím tréninkové jednotky všech našich kategorií.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií začíná ve středu

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín