Béčko podlehlo Boleslavi na penalty

8. 3. 2020   |   František Řehounek
Do jarní části soutěže vstoupila rezerva Votroků na mladoboleslavském hřišti. Domácí, posíleni o útočníka Tomáše Wágnera, pykajícího v lize za žluté karty, ovládli první poločas. Druhé dějství již bylo vyrovnanou partií a snaha Hradce o srovnání stavu byla nakonec korunována úspěchem, když v nastaveném čase proměnil pokutový kop Dominik Bičiště.
neděle 8. 3. 2020, 10:15

FK Mladá Boleslav B

FC Hradec Králové

2:1pen
1:0

Branky: 21. Glöckner – 90+2. Bičiště z pen. Rozhodčí: Radina – Matějček, Šafránková. ŽK: 29. Vejr, 78. Majer, 90. Kopa – 20. a 87. Kosař, 28. Bičiště. ČK: 87. Kosař. 110 diváků.

FK Mladá Boleslav B:

Mikulec – Kopa, Glöckner, Rudzan, Moravčík – Grigorjan, Kopa, Majer, Hampl (66. Bejbl) – Vejr (81. Blažko), Wágner (51. Dohnalík).

FC Hradec Králové:

Brát – Finěk, Plašil, Locker, Vukčevič (68. Ptáček) – Bičiště, Štěrba, Samko, Kosař, Chocholatý – Vítek (81. V. Martinec).



Reportáž

Úvod utkání byl vyrovnaný, ale po čtvrthodině hry se domácí celek ujal režie a na branku Votroků se valily útočné modrobílé vlny jedna za druhou. V síti znamenitě chytajícího Jakuba Bráta skončil míč jen ve 21. minutě, když se po jednom z mnoha rohových kopů prosadil hlavou Lukáš Glöckner. Ze všech ostatních soubojů vyšel vítězně strážce královehradecké brány.

Druhý poločas přinesl vyrovnanou partii, k čemuž přispělo i brzké stažení mladoboleslavského Wágnera. Velkou šanci srovnat skóre měl po rohovém kopu hostujícího celku Dominik Bičiště, ale ve výborné pozici netrefil míč dobře. Na druhé straně se v 86. minutě prezentoval dalším vynikajícím zákrokem brankář Votroků Jakub Brát, který zneškodnil Grigorjanovu střelu. Když už se domácí těšili do šatny na vítězný pokřik, fauloval Kopa Marta Plašila a Bičiště v nastaveném čase vyrovnal na 1:1.

V dramatickém penaltovém rozstřelu až sedmá série rozhodla o tom, že dva body zůstanou doma.

Ohlasy

Marek Plašil:

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků