PÍSECKÝ DENÍK JAKUBA MARTINCE: Den 3

10. 7. 2019   |   FC Hradec Králové
Také třetí den soustředění měli Votroci v Písku na programu dva tréninky. Jakubu Martincovi se nepodařilo naplnit předsevzetí, že už nebude mít rekord v bagu, a tentokrát to mělo obzvlášť pikantní následek. Přečtěte si třetí díl obráncova deníku z jižních Čech.

Dnešek pro mě začal v uvozovkách skvěle. Zase jsem udělal rekord v bagu, tentokrát ještě pestřejší v tom, že nám dorazily speciální rozlišováky s nápisem KOPYTO BAGA. Teď už to vypadá, že jeden je dělaný přímo mně na míru. S Urmičem a s Dolym jsme je museli mít na sobě po dobu celého tréninku. Už nejde o obsluhování u oběda, ale když budeme muset mít na sobě celý trénink tenhle rozlišovák, je to ještě horší. Budeme se o to víc snažit.

Jako další jsme trénovali sprinty, trenér do toho vložil prvek startů na barevné signály. Je to zpestření a trénujeme tím reakci. Člověk musí být ve střehu, kdy vyběhnout. Občas byly situace, že než to někomu sepnulo, druhý už byl v půlce běhu. Pomáhá nám to i do zápasů. Když je nějaká holomajzna, míč z ní vypadne ven, jste schopní rychleji zareagovat.

Pak jsme trénovali zakončení, ani tam to z mé strany nebyla žádná sláva. Trénink mi celkově nevyšel, možná jsem mohl mít na sobě nápis KOPYTO TRÉNINKU – a bylo by to právem.

Přišlo mi, že dopoledne bylo docela teplo, tak jsem poprvé s klukama vyzkoušel regeneraci v jezu. Voda mi nepřišla až tak studená, bylo to spíš osvěžující. Fakt super. Někteří šli až po břicho, já jsem se dopoledne osmělil jen po stehna, odpoledne už jsem vlezl za nimi přímo do jezu. Je tam celkem prudká voda, zajímalo by mě, kam by to člověka dovezlo, kdyby se nechal unést.

Před odpoledním tréninkem jsme měli míň času, začínali jsme dřív kvůli večerním atletickým závodům na stadionu. Tak jsme si po obědě s Robem jen lehli a odpočívali. Dali jsme nohy nahoru.

Druhý trénink začal zábavnou formou, běhali jsme slalom a sestřelovali míče z mety. Něco podobného jsme tady dělali i loni, je to dobré zpestření na začátek tréninku. Pak jsme nacvičovali situace šest na šest, pět na čtyři – napadání a vyjetí z obrany.

Po tréninku jsme chvíli koukali na přípravný zápas FC Písek s Katovicemi. S Pískem hrajeme v sobotu, jsou tam šikovní kluci. Některé i znám z mládežnických kategorií. Ani Katovice nebyly špatné.

K večeři jsme poprvé měli rybu, lososa. Toho mám rád, protože je bez kostí. Jíme ho i na Vánoce – u kapra mi vadí, že se z něj musejí vybírat kosti. Před tím jsme měli takovou ostřejší čínskou polévku, dal jsem si jen dvě lžíce, ale některým klukům hodně chutnala.

Potom mě kluci navrtali, abych se s nimi šel koukat na Rockyho IV. Prý je čtyřka nejlepší, já jsem ji ještě neviděl, tak jsem zvědavý. A hned pak půjdeme brzy spát. Tréninky jsou náročné, jsme unavení.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Aktuální zprávy

Týdenní program Votroků