Juniorka si zahrála proti reprezentační sedmnáctce

15. 3. 2019   |   FC Hradec Králové
K přípravnému zápasu před posledním utkáním Juniorské ligy si hradecký tým U21 pozval českou reprezentaci U17. Juniorka Votroků vyhrála 2:0 góly Dominiků Soukeníka a Bičiště. „Byla to dobrá příprava. Zahráli jsme si na přírodní trávě, určitě to bylo lepší než obyčejný trénink,“ pochvaloval si konfrontaci s mládežnickým výběrem Karel Krejčík.

Co vám dalo utkání s reprezentační sedmnáctkou?

Až na Dominika Soukeníka, který trénuje s áčkem, si zahráli hlavně kluci z juniorky. První poločas vypadal dobře, soupeř ve druhém protočil i širší kádr... Beru to jako dobrou přípravu, herní zátěž i pro kluky, kteří nenastupují pravidelně. Navíc se hrálo na pěkném hřišti, na trávě. Bylo to lepší než trénink.

Co vás potěšilo ze hry vašeho týmu?

Potěšil mě přístup všech kluků. Zachytal si Jarda Šeba a byl spolehlivý. Všichni do toho utkání dali hodně fyzických sil, takže jsem byl celkově spokojený.

Čeká vás poslední utkání základní části Juniorské ligy proti Českým Budějovicím, ve kterém budete bojovat o první šestku a tedy nadstavbovou část. Připravil vás tenhle zápas dobře?

Ano. Nevíme, jaké budeme mít v pondělí složení týmu – Jakub Šípek a Filip Firbacher dostali pozvánku do reprezentace, v minulém zápase se zranil René Kropáček a jeho noha v týdnu nevypadala moc dobře. Tak jsme si aspoň vyzkoušeli varianty v útoku. O Bičištěm víme, že na hrotu zlobit umí. A dobře vypadal i Brůža nebo Zbořil z B dorostu. V Budějovicích se o šestku popereme – máme to ve svých rukách, ale nebude to snadné, protože Dynamo je sice na spodku tabulky, ale v poslední době docela vyhrávalo.

FC Hradec Králové U21 – Česko U17 2:0 (2:0)

Branky: 20. Soukeník, 34. Bičiště.

FC Hradec Králové U21: Šeba – Brůža, Kundrt, Locker, Gjinollari – Vobejda – Prouza, Petřík, Soukeník, Zbořil – Bičiště. Náhradníci: Mach – Šedivý, Háma.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky