Karel Krejčík: Trénujeme i individuálně, kluci se musejí zlepšovat

11. 1. 2019   |   FC Hradec Králové
Zimní přípravu už odstartovala i hradecká juniorka – její trenér Karel Krejčík chce do šesti týdnů před startem jarních zápasů Juniorské ligy napasovat všechno možné včetně individuálních tréninků. „Pořád to jsou kluci, kteří se učí a budou učit. Kopací techniku, zakončení, hru hlavou...“ říká o přípravě fotbalistů, kteří vyskočili z dorostu, ale ještě nepřistáli v A týmu.

V jakém stavu začala juniorka přípravu?

Sešli jsme se v pondělí, bohužel máme dvě dlouhodobá zranění – chybí Vukčevič a Kadlec, kteří přitom chodili na všechny tréninky, i dvoufázové. To se nedá nic dělat. Trénovat nezačal ani Honza Vobejda, kterému trhali zub moudrosti a trochu bychom se báli zánětu. To jsou zrovna tři základní kameny. První týden jsme měli dva dvoufázové tréninky, pak bych kvůli klukům rád držel tři. Hodně z nich studuje, sejdeme se třeba jen ve čtyřech nebo v šesti a uděláme takový individuální trénink. Kdybych je nedělal, uškodil bych těm, kteří sem na ně chodit můžou.

Jaká bude náplň šestitýdenní zimní přípravy?

Šestinedělní příprava je pro mě ideální délka. Je to podobné tomu, co je v létě. Dáme do toho nějakou kondici, ale potřebujeme pilovat taky hodně věcí na hřišti. Pořád to jsou kluci, kteří se učí a budou učit – kopací techniku, zakončení, hru hlavou... K tomu slouží i tyhle individuální tréninky. Je rozdíl, jestli hráč na tréninku kopne šedesát centrů, nebo takový trénink nemá.

V sobotu vás čeká taky první přípravný zápas proti Trutnovu...

Tam budeme muset být doplnění z áčka nebo z dorostu. Určitě rád vyzkouším kluky jako Brůžu, Kubu Petříka, gólmana Jardu Šebu, kteří toho v mistrácích tolik neodehráli. Chceme v příští sezoně hrát třetí ligu, o to půjde v dalších pěti mistrovských zápasech na jaře. K tomu budeme přípravu směřovat.

Být v Juniorské lize do desátého místa a vykopat účast v ČFL pro příští sezonu je hlavním cílem?

Přesně tak. Rádi bychom navázali na závěr podzimu. I herně to vypadalo dobře, body jsme nezískali náhodou. Stabilizovali jsme sestavu, nepřehazovali posty a to nám prospívalo.

Došlo k některým změnám v kádru, do Živanic míří Václav Střelec...

Domluvili jsme se se sportovním manažerem Pavlem Krmašem, že mu v tom nebudeme bránit. Už tady byl třetí rok, kvůli zranění toho moc neodehrál. Chceme mu dát prostor, ať to zkusí v ČFL, aspoň uvidíme, jak je schopný se tam prosadit.

Na druhou stranu se po zranění vrací David Šedivý.

Ano. U něj uvidíme, jak bude vypadat. A na hostování pustíme ještě Daniela Kocoura, který studuje v Praze. Když se hraje v pondělí, kvůli škole ani nemůže. Dáme mu šanci zahrát si tam divizi, podle mě je to výborný fotbalista, akorát trénuje málo. Tím pádem málo hraje, nezlepšuje se, přibral na váze...

Jak je důležité, aby bylo béčko v příští sezoně v ČFL?

Velmi důležité. Je obrovský rozdíl, jestli hrajete divizi, nebo třetí ligu. Můj kluk hrál divizi, pak v Převýšově ČFL, teď je v Libčanech. Úroveň těch soutěží znám. Jestli má hráč jít výkonnostně nahoru, musí trénovat častěji než třikrát čtyřikrát týdně – třeba šestkrát sedmkrát. A takový režim je právě od ČFL výš. Když budou hrát v ČFL béčka proti klasickým jiným mančaftům, budou i víc chodit lidi a zápasy budou mít jinou úroveň než teď Juniorská liga.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B