V generálce chceme vidět osobní odvahu, říká Zdenko Frťala

13. 7. 2018   |   FC Hradec Králové
V sobotu dopoledne čeká Votroky generálka na novou sezonu FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY. Hradečtí se představí od 10:30 v Ústí nad Orlicí, kde jim bude soupeřem domácí Jiskra. „Chceme vidět zlepšení, větší sehranost a automatismy,“ plánuje před poslední letní přípravou hlavní trenér Zdenko Frťala.

Sedmé a poslední přípravné utkání tohoto léta odehrají Votroci v sobotu dopoledne v Ústí nad Orlicí. Trenér Zdenko Frťala může počítat téměř s kompletním kádrem, absence kvůli zraněním jsou jen výjimkou. „Zdravotní stav hráčů je nadstandardně dobrý, drobné problémy má jen Martin Matoušek,“ pochvaluje si kouč.

Také díky tomu už se sestava, která vyběhne na hřiště, bude podobat jeho představě o základní jedenáctce pro soutěžní duely. „Sestava už se pomalu krystalizuje, ale není to tak, že tým, který nastoupí v Ústí, bude stejný jako ten, který bude za týden hrát první ligové utkání,“ upozorňuje trenér na to, že shoda nemusí být stoprocentní.

Důvodem pro to je i fakt, že Votroci svůj kádr stále dolaďují. Jak avizovalo vedení na začátku přípravy, noví hráči se objevují spíš později, mimo jiné proto, že ligová mužstva teprve finalizují své kádry. Frťalu tato situace z klidu nevyvádí. „Není pro mě nic nového, že ještě skládáme tým. Ve Varnsdorfu jsme takhle dávali mužstvo dohromady každého půl roku. I proto jsem opatrnější v tom, jakou kvalitu naše hra má. Věřím, že začneme nedostatky postupně odstraňovat. Budeme pracovat na tom, aby se v každém zápase progres projevoval,“ klade kouč před hráče předsevzetí.

Příležitost tak dostanou i dva fotbalisté, kteří jsou v Hradci na zkoušce – stoper David Šimek z Dukly a útočník David Ledecký, jenž naposledy oblékal dres Górniku Zabrze. I od nich, stejně jako od celého mužstva, trenér očekává lepší výkon, než jakým se Hradečtí prezentovali v minulém přípravném utkání proti Bahrajnu. „Na závěr přípravy jsme záměrně zvolili soupeře, který hraje nižší soutěž. Chceme, aby se do zápasu promítly herní tréninky z tohoto týdne – abychom viděli sehranost a určité automatismy. Taky osobní odvahu, věci, kterými se chceme v soutěži prezentovat. Očekávám, že ten zápas absolvujeme v plné koncentraci, zodpovědnosti vůči plnění si svých úkolů,“ plánuje trenér Frťala.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Základní část jde do finále. Votroci vyrazí do Liberce

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků