Juniorka podlehla Liberci na domácím hřišti

5. 3. 2018   |   Adam Joska, juniorskaliga.cz
​Lepší vstup do zápasu měl sice Hradec Králové, který ale své šance nevyužil a ve 27. minutě se poprvé radoval Liberec po trefě Miroslava Dvořáka. Druhý gól Severočechů přidal ve druhém poločase Pavel Baláž a pojistku hostujícího vítězství přidal o dvě minuty později Milan Vrabec zakončením do odkryté branky.
20. kolo, neděle 4. 3. 2018, 10:00

FC Hradec Králové

FC Slovan Liberec

0:3
0:1

Branky: 27. Dvořák, 75. Baláž, 77. Vrabec. Rozhodčí: Berka – Vlček, Vlasjuk. ŽK: bez karet. Diváci: 30.

FC Hradec Králové: Lindr – Vukčevič (46. Novotný), Gjinollari, Krátký, Súkenník, Kundrt (74. Locker), Šípek, Martinec, Plašil, Čech, Jukl.
FC Slovan Liberec: Nguyen – Mikula, Knejzlík, Vrabec (82. Šustek), Heppner, Havelka (78. Prokš), Da Silva (46. Baláž), Dvořák, Kristian, Gembický (82. Doležal), Vukliševič.


Reportáž

Lepší vstup do zápasu měl sice Hradec Králové, který ale své šance nevyužil a ve 27. minutě se poprvé radoval Liberec po trefě Miroslava Dvořáka. Druhý gól Severočechů přidal ve druhém poločase Pavel Baláž a pojistku hostujícího vítězství přidal o dvě minuty později Milan Vrabec zakončením do odkryté branky.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří si v prvních minutách vytvořili zajímavé šance, ale ani z jedné z nich skóre neotevřeli. Hradečtí poslali míč přízemním centrem z levé strany k prostoru penalty, na poslední chvíli poslali míč do bezpečí Vuklišević. Domácí to zkusili také z druhé strany, balón ve velkém vápně propadl ke Krátkému, jenž ovšem z dobré pozice minul bránu.

Po další kombinaci po pravé straně už pálil mezi tři tyče z pokutového území Kundrt, ale přímo do míst, kde stál gólman Nguyen. I Liberec zahrozil, hostující kapitán Heppner hledal u levé tyče dobíhajícího Gembického, ten však nemohl zakončit kvůli obranné práci vracejícího se Plašila. Z další akce ve 27. minutě už se mužstvo hostí ujalo vedení, Heppner rozehrál standardku z levé strany a poslal míč vzduchem na Miroslava Dvořáka, jenž otevřel skóre.

Na začátku druhé půle mohl Liberec navýšit své vedení, z levého křídla přihrál Gembický před branku Balážovi, který však trefil z bezprostřední blízkosti pouze brankáře. Na druhé straně musel předvést dobrý zákrok rukama Nguyen po akci Súkenníka s Kundrtem. Lindr nebyl dlouho bez práce, vytěsnil mimo Vrabcovu přízemní střelu mířící k levé tyči.

Jenže v 75. minutě podruhé kapituloval, když hosté sehráli rychlou akci na jeden dotek po pravé straně, kterou zakončil z hranice malého vápna Pavel Baláž. O dvě minuty později už bylo o vítězi rozhodnuto, Liberec opět rychle pronikl po pravé straně a tentokrát akci zakončil Milan Vrabec, jenž měl lehkou práci, stačilo mu jen uklidit míč do odkryté branky.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar