Juniorka veze z Českých Budějovic všechny body!

7. 11. 2017   |   Admin
Votroci v rámci 14. kola Juniorské ligy cestovali na jih Čech, přesněji do SCM Mladé v Českých Budějovicích, kde se utkali s domácím Dynamem. A výjezd to byl věru povedený. Svěřenci trenéra Krejčíka totiž přivezli všechny body a gólman Vízek čisté konto. Celému utkání doslova velel Libor Žondra, který byl nepolapitelný. Sám dal dva góly a další šance vypracoval.
14. kolo, pondělí 6. 11. 2017, 13:00

SK Dynamo Č. Budějovice

FC Hradec Králové

0:2
0:2

Branky: 21. a 35. Žondra. Rozhodčí: Franěk – Kubec, Vlasjuk. ŽK: Moravec, Hála, Chylík, Řehoř – Čech. Diváci: 88.

SK Dynamo Č. Budějovice: Luksch – Řehoř, Štifter, Škoda, Krejčí – Chylík (71. Fišer), Hála, Tomek (79. Cepák), Pouček – Moravec – Matoušek J.
FC Hradec Králové: Vízek – Vukčevič, Čech, Martinec, Trávníček – Kundrt, Jukl, Střelec (86. Petřík), Begixas (76. Vencl) – Žondra (67. Brokeš), Janoušek.


Reportáž

Za českobudějovickou juniorku šli z A-týmu vypomoci Pouček, Moravec a Hála. Votroci vyztužili svůj juniorský tým o hráče po zranění, tedy Žondru, Čecha a Janouška. Hosté byli hned od úvodu lepším a aktivnějším celkem. Z počátečního tlaku vyčnívala branková možnost Kundrta, kterou skvěle zneškodni domácí brankář Luksch. Pak se Dynamo trošku dostalo do hry, ale ne na dlouho. Ve 22. minutě Jihočechům zasadil ránu Libor Žondra, jenž si našel přímý kop Trávníčka a otevřel skóre, 0:1.

Celkově dělal Žondra domácí obraně veliké problémy. Po půlhodině udržel míč před domácími stopery, připravil jej proti noze Juklovi, kterého ale vychytal Luksch. Ve 33. minutě už ale ani naděje Dynama mezi třemi tyčemi nezabránila tomu, aby si Libor Žondra opět našel vysoký centr, tentokrát byl asistentem Vukčevič, a i proti přesile dokázal hlavou skórovat. Po první půli mohlo být hotovo, náskok Hradeckých však byl jen dvoubrankový. Danilo Vukčevič totiž po rohu jen orazítkoval břevno a nekrytý Kundrt zase zblízka netrefil prostor mezi třemi tyčemi.

Po přestávce začali Jihočeši aktivně a několik minut drželi svého soupeře na jeho polovině. Převaha však nevyústila ani v žádnou výraznější možnost. Agilní Moravec se prosadit nedokázal, což platilo i po jeho přímém kopu či rána z dálky, která na kluzkém terénu skočila před brankářem hostů Vízkem. Votroci brzy opět převzali moc nad utkáním. Proti dalším možnostem Žondry se musel vytáhnout Matěj Luksch, při Janouškově tečované střele měl štěstí, že balon šel jen těsně mimo.

Dvacet minut před koncem si Žondra řekl o střídání a Hradečtí už nebyli tak nebezpeční. Do závěrečného hvizdu měli ještě jednu velkou možnost, když Brokeš tváří v tvář nechal vyniknout domácího gólmana a Střelec z následné dorážky nedostál svého jména, když poslal balon do ochranné sítě. V posledních minutách domácí fotbalisté částečně zatlačili svého soupeře, jednalo se však jen o platonický tlak. Hradec si pohlídal zasloužené vítězství 2:0, Dynamo podruhé za sebou prohrálo.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar