Přestřelka v Příbrami dopadla lépe pro domácí, kteří porazili Hradec 4:3

26. 9. 2017   |   Admin
V dohrávce 9. kola Juniorské ligy se bylo na co dívat! Příbram si rychle vypracovala třígólové vedení, ovšem utkání zdramatizovaly dva góly Hradce. Domácí však nic nepodcenili a do druhého poločasu vstoupili rychlým gólem a vedením o dva góly. Deset minut před koncem snížil na konečných 4:3 hostující Miker, na vyrovnání už se však Hradec nezmohl.
9. kolo, úterý 26. 9. 2017, 15:00

1.FK Příbram

FC Hradec Králové

4:3
3:2

Branky: 6. Černý, 18. Januška, 22. Bederka (vl.), 53. Matoušek – 42. a 80. Miker, 38. Vukčevič. Rozhodčí:Klíma – Myška, Vitner. ŽK: Ric, Januška, Černý – Miker. Diváci: 100.

1.FK Příbram: Kočí (70. Melichar) – Průcha (70. Petrlík), Holý, Vávra, Matoušek (88. Ptáček), Ric, Černý, Antwi, Mitrovič (70. Belej), Januška, Šíma (46. Laňka).
FC Hradec Králové: Lindr – Vukčevič (46. Brokeš), Miker, Chocholatý, Trávníček, Súkenník, Střelec, Bexigas (56. Kundrt), Martinec, Bederka, Jukl.


Reportáž

Úvod zápasu rozhodně nebyl opatrný. Již v šesté minutě využil centru z levé strany k zakončení ve skluzu Daniel Černý a Příbram vedla 1:0.

Příbram se tím pádem zklidnila, působila jistě, měla balon více na svých kopačkách. Lindr zlikvidoval i střelu zblízka z pravé strany. Poté kontroval Hradec brejkem, kdy Miker v souboji jeden na jednoho s Kočím trefil prostor vedle levé tyče. Takže začátek utkání měl k nudě hodně daleko. Další branka přišla v 18. minuta, když Jiří Januška získal míč a ten samý hráč poté nepohrdl několika metry prostoru ke střele k levé tyči, Lindr na pokus protihráče vůbec nereagoval. Neuběhly ani čtyři minuty a bylo z pohledu Hradce ještě hůř. Antwi a Januška vykombinovali obranu soupeře a při snaze odvrátit vznikající nebezpečí si Jiří Bederka vstřelil vlastní gól. Domácí tak v úvodu vedli už o tři góly.

Poté ale domácí mužstvo zpohodlnělo, hrálo možná až profesorsky. A to se favoritovi zápasu vymstilo. Kočí ještě vyboxoval míč na roh, ale následně zůstal na malém vápně volný Danilo Vukčevič a zakončení do levé poloviny domácí branky znamenalo první gól hostů. I nadále zápas Příbrami s Hradcem bavil a radost pro příznivce ofenzivy přišla na konci poločasu, když domácí tým zaspal v obraně, Kočí šel pozdě proti Jiřímu Mikerovi, který s klidem poslal míč po zemi do sítě obstřelem brankáře Příbrami.

Příbram nevstoupila zle do druhého dějství, byla aktivní a odměna se dostavila v 52. minutě, kdy se křižnou střelou z pravé strany k levé tyči prosadil Jan Matoušek. Snížení mohlo přijít nedlouho poté. Ale jeden z hostů po chybě protivníka v rozehrávce loboval nad branku Příbrami. Posléze se hra uklidnila a vypadalo to, že Příbram si v poklidu dojde pro tři body. Nakonec po střídání brankářů domácích, kdy Kočí přepustil místo Melicharovi, inkasovala domácí obrana ještě jednou. Asi nejhezčí gól duelu vstřelil Jiří Miker po centru z levé strany z voleje pod břevno domácí svatyně. V závěru ještě mohl přidat jeden gól Antwi, ale nadvakrát neuspěl. Hradec se v posledních zhruba patnácti minutách k větší šanci nedostal, a tak z Příbrami odjel bez bodu.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér FC Hradec Králové:"Totálně se nám nepovedlo prvních 20 minut tohoto utkání. Za domácí nastoupilo v základní sestavě 10 hráčů s ligovou smlouvou a přehrávali nás ve všech herních činnostech, zaostávali jsme v osobních soubojích. Když se nám podařilo vstřelit branku z rohového kopu, dostali jsme se zpět do utkání a pak to z naší strany byl úplně jiný výkon. Až do konce utkání jsme sahali po bodovém zisku, ale to se nám už nepovedlo. Začátky utkání se nám na cizích hřištích moc nevedou, musíme se na tuto část utkání více koncentrovat a připravit, nenechat se zaskočit velkým nasazením domácích mužstev. Alespoň jsme sehráli zajímavé utkání pro přítomné diváky."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar