Votroci přehráli Kladno 5:1 a zapsali čtvrtou výhru v řadě

18. 9. 2023   |   Vojtěch Jirucha | Foto: David Klier / SK Kladno
V rámci 7. kola soutěže se hradečtí dorostenci střetli na Bavlně s Kladnem. Středočeši začali utkání lépe a do kabin šli po prvním dějství s jednogólovým náskokem. Domácí tak ve druhé půli museli otáčet výsledek, což se jim ale podařilo na výbornou, když do sítě soupeře nasypali hned pět branek.
7. kolo, neděle 17. 9. 2023, 11:00

FC Hradec Králové

SK Kladno

5:1
0:1

Branky: 52. Polák, 60. Zeman, 78. Polák, 85. Jirout, 87. Binar – 21. V. Novák.
Rozhodčí: Papežík – Jureček, Sobotka.

FC Hradec Králové:

Petera – Blažek, D. Novák, Sejkora (87. Moravčík), Karel, Rejman, Binar (87. Truhelka), Ponikelský (46. Jirout), Chudý, Zeman (85. Kareš), Hampl (46. Polák).

SK Kladno:

Vajshajtl – Fajka, Liška, Došek, Kalina, Zoubek, Hanuščík (60. Klein), Eška (66. Shcheholiev), V. Novák, Janega, Rottner (85. Fedorovych).



Reportáž

Kladno si vzalo vedení na svou stranu

Od úvodního výkopu měli domácí opticky navrch. Obranu Kladna se často pokoušeli překonávat centrovanými míči, se kterými se obránci hostí museli vypořádat. Ve sledu pěti minut měl první dvě vážnější šance na kopačce Binar. Nejprve zpoza vápna mířil do pravého vinglu, který o kousek minul. Krátce poté se po pěkné kombinaci na středu hřiště dostal do šance znovu. Jeho střelu však brankář Vajshajtl chytil.

Těsně před občerstvovací pauzou se hra obrátila ve prospěch hostí. Kladno kolem 20. minuty drželo míč na svých kopačkách. Pravý obránce hostů se uvolnil na své straně a poslal pěkný centr do malého vápna, kde Vojtěch Novák nezaváhal a volejem překonal Peteru.

Úroveň hry šla po kladenské brance směrem dolů. Diváci mohli vidět několik nákopů, se kterými si však obránci obou týmů dokázali poradit. Změna skóre se tak nesignalizovala ani na jedné straně. Do kabin se šlo lépe Středočechům.

Votroci předvedli fantastický obrat

Domácí reagovali na nepříznivý stav střídáním, které jim přineslo svěží vítr do plachet, ve druhé půli drželi hosty pod neustálým tlakem. V 52. minutě přišel klíčový okamžik zápasu, který vedl k vyrovnání. Zeman vyslal přesný pas na Vojtěcha Poláka, nacházejícího se ve vápně. Polák následně nechytatelně vypálil a svou ranou vyrovnal stav utkání.

Tlak Hradce se zvyšoval a šance se množily. Jen minutu po brance vypíchl Polák obránci soupeře míč na hranici vápna, přihrál Chudému, který zkusil své štěstí z větší vzdálenosti. Střela mířila k pravé tyči, ovšem brankář změnu skóre nepřipustil. Votroci tak navýšili skóre až z další akce. Po rohovém kopu se ve vápně nejlépe zorientoval Jakub Zeman, který poslal hlavičkou balón k levé tyči. Jediné větší ohrožení branky ze strany Středočechů přišlo v 70. minutě po ose Došek - Novák - Kalina. Poslední jmenovaný o pár čísel minul levou tyč.

Poté se taktovky znovu chopili Hradečtí, v 78. minutě získal Jirout míč ve středu hřiště. Následovalo přečíslení tři na dva. Jirout si vybral možnost přihrát Vojtěchu Polákovi, ten posadil bránícího hráče i brankáře a bylo to 3:1. Hradečtí dorostenci chtěli ze zápasu vytěžit ještě víc. Binar obešel několik hráčů, poslal balón skrz obránce na Martina Jirouta, který poslal brankáře na druhou stranu – 4:1. V závěru přidal razítko na vítězství Votroků Adam Binar, který se pohyboval ve správném prostoru, kde získal odražený míč a z bezprostřední blízkosti se nemýlil. Východočeši tak přemohli Kladno 5:1.

Ohlasy

Hodnocení Bohuslava Pilného

Do zápasu jsme dobře vstoupili, ale slušně jsme hráli asi tak patnáct minut. Potom jsme inkasovali gól a zbytek poločasu jsme odehráli poměrně zoufale. Po půli jsme si řekli, že pokud máme utkání prohrát, tak to musí být se ctí a ne s takovým výkonem. Kluci to vzali za správný konec, zápas jsme otočili pěti góly. Za výhru jsme samozřejmě rádi. 

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Reportáž

Sebevědomý vstup do boje o Evropu, Votroci přejeli Olomouc 3:1

Aktuální zprávy

Víkendové výsledky Votroků