V deseti na body nedosáhly. Fotbalistky prohrály v Líšni

7. 10. 2023   |   jt
Fotbalistky FC Hradec Králové prohrály v 7. kole druhé ligy na hřišti SK Líšeň 0:2, když dvě třetiny zápasu dohrávaly bez vyloučené brankářky Amelie Voříškové. Utkání dochytala útočnice Zuzana Dostálová. V příštím kole Východočešky, kterým patří v tabulce pátá pozice, zamíří na trávník Sparty Praha B.
7. kolo, sobota 7. 10. 2023, 11:00

SK Líšeň

FC Hradec Králové

2:0
0:0

Branky: 50. Komárková, 61. Hrabaňová Rozhodčí: Hausnerová - Bystroňová, Košková. ČK: 31. Voříšková (Hradec). Diváci: 50.

SK Líšeň:

Suškevičová - Otrubová (46. Drewniaková), Kukučová, Špičková, Šanderová (84. Dohnálková), Soukupová, Murnyk (60. Hrabaňová), Jůzlová (46. Rotreklová), Chodilová, Petrašová (75. Odehnalová), Komárková.

FC Hradec Králové:

Voříšková - Sedláčková, Portychová, Svobodová, Kotoučková - Soukalová (46. Typltová), P. Novotná, Zemanová (84. Kňourková), Hrušková (73. Kurfürstová) - Dostálová, Chocholoušová. 



Reportáž

Zápas na půdě Líšně ovlivnilo vyloučení hradecké brankářky Amelie Voříškové, která za souboj s protihráčkou mimo pokutové území uviděla už po půlhodině hry červenou kartu. A do branky musela útočnice Zuzana Dostálová (na snímku). Do té doby fotbalistky FC Hradec Králové, které byly nuceny vinou zranění zařadit na soupisku k utkání trojici juniorek, nepříjemného soupeře přehrávaly, usadily se na jeho polovině, ale z převahy branku nevytěžily. 

Po vyloučení už Východočešky v deseti nedokázaly srdnatě bojujícího soupeře, který spoléhal na rychlé brejky, přehrát a po chybách v obraně dvakrát inkasovaly. Nejprve v 50. minutě využila zaváhání hradecké defenzivy Kristýna Komárková a po hodině hry dorazila hostující tým druhou brankou střídající Šárka Hrabaňová.

V tabulce druhé ligy jsou fotbalistky Hradce Králové na pátém místě. V příštím kole začínají odvetnou část základní části na hřišti Sparty Praha B. Vedoucímu celku tabulky mají vracet nepříjemnou porážku z úvodního kola 2:5. 

Výsledky - 7. kolo: Prague Raptors - Sparta Praha B 2:2, Olomouc - FC Praha 0:0, Teplice - Dukla Praha 2:2.

Další utkání - 8. kolo: neděle 15. října, 11.00: AC Sparta Praha B - FC Hradec Králové (hř. Prosek).

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Dnes jsme měli dobrý vstup do utkání. Dařilo se nám kombinovat a držet míč. Do vyloučení si myslím, že jsme hráli velice dobře. Bohužel zápas ovlivnila zbytečná červená karta ve 30. minutě. Od té doby byla Líšeň lepším týmem a zaslouženě vyhrála."

Zuzana Dostálová, útočnice, která utkání dochytala v brance: „Zápas jsme začaly dobře, byly jsme aktivnější, držely balón a dařilo se nám kombinovat až do vápna soupeře. Chybělo nám ale finální řešení, poslední přihrávka nebo střela, která by skončila v bráně. Po třiceti minutách po zbytečném faulu naší brankářky jsme šly do deseti a já do brány, protože druhou brankářku jsme neměly. Do poločasu jsme držely tempo hry, ale po změně stran jsme po chybě v obraně obdržely rychlý gól, který Líšeň hodně uklidnil a už se začala projevovat početní výhoda. Ke konci zápasu se čím dál víc na nás projevovala únava, protože nás trápí velká marodka, takže jsme měly velmi omezené možnosti střídání. Doufám, že se nám letošní smůla na venkovních hřištích podaří prolomit příští týden na Spartě."

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Odehráno v 10:30 | B-tým
SK Sparta Kolín
FC Hradec Králové B