Krásné góly a řada šancí. Hradecké fotbalistky vysoko porazily Duklu

3. 9. 2023   |   jt | Foto: Vanda Šebková
Fotbalistky FC Hradec Králové porazily ve druhé lize Duklu Praha vysoko 6:0 a napravily zaváhání z úvodního utkání sezony se Spartou B. Dvě branky vstřelila v zápase 2. kola Zuzana Dostálová, po jedné přidaly Tereza Kotoučková, Veronika Svobodová, Tereza Portychová a poslední gól byl po akci Elišky Zemanové vlastní. V dalším kole Východočešky vyrazí na půdu FC Praha.
2. kolo, neděle 3. 9. 2023, 10:30

FC Hradec Králové

FK Dukla Praha

6:0
2:0

Branky: 31. a 60. Dostálová, 18. Kotoučková, 58. Svobodová, 79. Portychová, 88. vlastní (Posledníková). Rozhodčí: Kánská - Máchová, Lábusová. ŽK: Stadlerová (Dukla). Diváci: 60. 

FC Hradec Králové:

Voříšková - Sedláčková, Vejrová, T. Novotná, Kotoučková (81. Kňourková) - Zemanová, Portychová, Svobodová, Schánělová (53. Hrušková) - Dostálová, Chocholoušová. 

FK Dukla Praha:

Kubíková – Votrubová (53. Majerová), Filipová, Posledníková, Klomínková - Stadlerová, Pfeiferová (46. Prošková), Koptová, Lišková (53. Kaletová) - Holečková, Ostrá. 

.



Reportáž

Fotbalistky FC Hradec Králové se do pražské Dukly, která ještě v minulé sezoně hrála nejvyšší soutěž, doslova zakously od první minuty a vytvářely si jednu vyloženou šanci za druhou. Jen v úvodní čtvrthodině se osamoceny před brankářkou Valerií Kubíkovou postupně ocitly Tereza Portychová, Eliška Zemanová a dokonce dvakrát Markéta Schánělová, ale skvěle chytající gólmanku nepřekonaly. Až v 18. minutě po akci Zemanové se střelecky prosadila Tereza Kotoučková a dostala Východočešky do zaslouženého vedení. Následně pálily Zemanová a Veronika Svobodová.

Dukla hrozila ojediněle a její největší šance přišla po necelé půlhodině, kdy Emma Marlene Ostrá trefila tyč a následně hradecká obrana zablokovala střelu po nepřímém kopu uvnitř šestnáctky. 

Hradecká odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a byla výstavní. V 31. minutě napřáhla zpoza šestnáctky Zuzana Dostálová a její parádní rána skončila v horním rohu branky. V závěru poločasu pak nebyl uznán gól kapitánce Portychové pro signalizovaný ofsajd asistentkou rozhodčí.

Po změně stran hradecký tým, v jehož středu byla vidět řada velmi dobrých individuálních výkonů, nepolevoval a brankově se prosadil čtyřikrát. Nejprve nevyužila šanci Portychová, aby přišel další krásný fotbalový moment. Dělovka Veroniky Svobodové, jedné z nejlepších hráček na hřišti, se od břevna odrazila do sítě.

Vzápětí se ke slovu dostala taktéž výborně hrající Dostálová a po samostatné akci zvýšila na rozdíl čtyř branek. Dvacet minut před koncem utkání Eva Chocholoušová z úniku ze strany napálila tyč a při dorážce Svobodové pohotově zasáhla Kubíková. Následně už brankářka Dukly byla krátká na krásnou hlavičku Portychové po rohovém kopu Chocholoušové a v úplném závěru si po průniku aktivní Zemanové srazila hostující obrana míč do sítě.

Hradecké fotbalistky po výborném výkonu napravily prohru se Spartou B (2:5) z úvodního kola a v tabulce druhé ligy jim patří třetí pozice. V příštím kole Východočešky vyrazí v sobotu 9. září na hřiště FC Praha (11.00, hř. Prosek), druhého týmu tabulky, který v úvodních dvou kolech neztratil ani bod.

Další výsledky - 2. kolo: Teplice - Prague Raptors 1:1, Líšeň - FC Praha 0:2, Sparta Praha B - Olomouc 7:0. 

Ohlasy

Jiří Ducháček, asistent trenéra: „Za výhru jsem rád. Zápas se nám herně i výsledkově povedl. Celkově nás ještě trápí proměňování šancí, protože příležitostí jsme měli víc než dost a naše vítězství mohlo být vyšší. Celkově ale zápas hodnotím velmi pozitivně. Zároveň jsme rádi, že se nám podařilo napravit zaváhání z úvodního kola proti Spartě B. Věřím, že se nám podaří výkon zopakovat i v dalším těžkém utkání na hřišti FC Praha a zápas zvládneme."

Zuzana Dostálová, autorka 2 branek v utkání: „V zápase jsme si vytvořily mnoho šancí, soupeře jsme pustily do jedné či dvou příležitostí, víceméně jsme hrály jen my, takže můžeme říct, že jsme vyhrály zaslouženě a utkání zvládly velmi dobře. Jsem ráda, že jsem se střelecky prosadila. A že jsem mohla zaznamenat hattrick? Trochu mě mrzí, že to nedopadlo, ale hlavní je, že jsme vyhrály a daly jsme hodně gólů jako tým. Můj hattrick už by byl jen třešničkou na dortu. Také mě těší, že jsme napravily prohru z prvního kola. Dukla spadla z první ligy, čekaly jsme těžké utkání, nakonec jsme vstřelily šest gólů, takže jsme velmi spokojeny."

Veronika Svobodová, jedna z nejlepších hráček zápasu: „Po minulém týdnu, kdy se nám opravdu nevydařil první zápas v sezoně, jsem moc ráda, ze jsme toto utkání zvládly. Dukla pro nás byla rozhodně jednodušším soupeřem a díky tomu jsme dostávaly dostatek času na rozehru a přechod do útoku. Tempo zápasu bylo v naší režii. Vysoká výhra nás může těšit, protože jsme se celou minulou sezonu trápily s koncovkou. Stále však máme na čem pracovat, jelikož jsme spoustu jasných gólovek neproměnily. Příští týden nás čeká kvalitní soupeř, který naše laciné ztráty a nepřesné přihrávky určitě bude trestat a na to si musíme dát především v obranné fázi velký pozor. Je tu spousta věcí, na kterých je třeba zapracovat, ale věřím, že s každým zápasem to bude z naší strany lepší a pro fanoušky bude náš fotbal atraktivnější. Holky bych chtěla za dnešní výkon samozřejmě pochválit."

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

Preview

Poslední zápas základní části! Votroci přivítají Slavii

Reportáž

Rezerva padla v Kolíně 0:2. Domácí rozhodli ve druhé půli

×
Dnes v 15:00 | A-tým
FC Hradec Králové
SK Slavia Praha