Povedl se jen poločas. Hradecké fotbalistky podlehly Spartě B

26. 8. 2023   |   jt | Foto: Vanda Šebková
Fotbalistkám FC Hradec Králové se nevydařil vstup do nového ročníku druhé ligy. V utkání se Spartou Praha B prohrály 2:5, přestože v poločase o gól vedly. Po přestávce hostující hráčky třemi brankami během čtvrthodiny vývoj zápasu otočily. V domácím dresu se střelecky prosadily Eva Chocholoušová a Zoja Sedláčková. Na druhé straně zaznamenala hattrick Natálie Šťastná.
1. kolo, sobota 26. 8. 2023, 10:30

FC Hradec Králové

AC Sparta Praha B

2:5
1:0

Branky: 7. Chocholoušová, 90. Sedláčková - 55., 70. a 79. Šťastná, 66. Skrčená, 86. Marcinková. Rozhodčí: Kánská - Plátková, Brzková. ŽK: Svobodová - Motyčková. Diváci: 55. 

FC Hradec Králové:

Mikanová - Schánělová, V. Svobodová, T. Novotná, Kotoučková (70. Uhnavá) - Ličmanová (46. Sedláčková), Portychová (79. Hrušková), Dosimont, Zemanová (79. Soukalová) - Chocholoušová, Vejrová. 

AC Sparta Praha B:

Urbancová – Marcinková, Stanislavová (46. Krebsová), Motyčková, Netušilová (87. Altmanová), A. Svobodová, Kavalová, Skrčená (83. Litvanová), Stibůrková, Šťastná (83. Hoffmann), Freislerová.



Reportáž

Do úvodního utkání nového ročníku druhé ligy fotbalistky FC Hradec Králové vstoupily velmi dobře. V areálu hradeckého FC Olympia, kde nyní budou hrát své domácí zápasy, již po sedmi minutách vedly. Po akci Anety Vejrové a Terezy Kotoučkové se míč dostal za obranu sparťanské rezervy a Eva Chocholoušová tvrdou ránou prostřelila brankářku Elišku Urbancovou. 

V dresu pražského týmu se v prvním poločase do větších šancí dostaly aktivní Julie Freislerová, jejíž zakončení vykopávala z brankové čáry domácí kapitánka Tereza Portychová, a posléze dvakrát zahrozila Kateřina Marcinková, která nejprve hlavou mířila vedle a poté její střelu odvrátila před vlastní brankou Kotoučková. Na hradecké straně se ke střele dostala Veronika Svobodová.

Po přestávce sparťanky po rychlých kontrech přivodily z pohledu Hradce nečekaný obrat utkání. Během čtvrthodiny v rozmezí 55. a 70. minuty využily rychlé brejky a po dvou trefách Natálie Šťastné a jedné Lucie Skrčené odskočily do dvoubrankového vedení. 

Mezitím se ke slovu dostaly i domácí hráčky, po příhrávce Elišky Zemanové vypálila pěkně Vejrová, ale gólmanka Urbancová ránu vyrazila. Deset minut před koncem zápasu Šťastná zkompletovala hattrick a pátou trefu Sparty zaznamenala Marcinková. V úplném závěru stav zápasu korigovala gólem střídající Zoja Sedláčková. 

V dalším utkání fotbalistky FC Hradec Králové nastoupí opět v domácím prostředí. V neděli 3. září přivítají od 10.30 hodin Duklu Praha (hř. FC Olympia HK).

Další výsledky - 1. kolo: FC Praha - Teplice 4:1, Prague Raptors - Olomouc 0:1, Dukla Praha - Líšeň 2:3. 

Ohlasy

Václav Hladký, trenér: „Myslím si, že první poločas se nám povedl, plnili jsme vše, co jsme si řekli. Presovali jsme, hráli jsme aktivně a nebáli se hrát. Vstřelili jsme gól a dá se říct, že první půlka se nám vydařila. Naopak druhá půle se nám nepovedla a byla přesným opakem té první. Úplně jsme vypadli z role, udělali jsme zbytečné a laciné chyby, po nichž jsme dostali tolik gólů. Celkově jsme nehráli to, co jsme chtěli. Zápas se zlomil po třech rychlých gólech Sparty, kdy jsme neubránili brejkové situace. Je to první zápas. My víme, že máme svoji kvalitu. Dneska jsme to prostě nezvládli, ale sezona je dlouhá. Věřím, že tenhle nezdar dokážeme napravit."  

Tereza Kotoučková, obránkyně: „Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Na začátku prvního jsme Spartu dokázaly zatlačit, dokonce jsme vstřelily první branku, kterou dala Chochy (Eva Chocholoušová). Myslím si, že jsme byly i dobře nastavené, abychom utkání zvládly. Ale bohužel jsme Spartě darovaly celý druhý poločas. Dostaly jsme pět gólů. Mrzí mě, že jsme tohle utkání nezvládly a naše defenziva úplně dnes nefungovala, jak by měla."

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Textový přenos z utkání

ON-LINE: FC Hradec Králové vs. SK Slavia Praha

Aktuální zprávy

Černobílý gól pro utkání se Slavií

Aktuální zprávy

Informace pro fanoušky k nedělnímu utkání se Slavií

×
Dnes v 15:00 | A-tým
FC Hradec Králové
SK Slavia Praha