Mladí Votroci v prvním utkání Juniorské ligy neuspěli

31. 7. 2017   |   Admin
Los Juniorské ligy svedl pro první kolo Teplice a Hradec Králové. Hosté chtěli navázat na úspěšný poslední ročník, kdy skončili čtvrtí. Nový kouč Východočechů Karel Krejčík měl ovšem k dobré náladě hodně daleko, jeho tým totiž na severu Čech prohrál 0:4 a navíc dohrával v deseti.
1, neděle 30. 7. 2017, 11:00

FK Teplice

FC Hradec Králové

4:0
1:0

Branky: 7. a 90. Šup, 67. Suchan (pen.), 69. Hyčka. Rozhodčí: Černý – Vlasjuk, Vitner. ŽK: Soungole, Suchan, Šimeček – Střelec. ČK: 88. Střelec (HKR). Diváci: 100.

FK Teplice: Němeček – Král, Suchan, Hasil, Soungole (59. Berešík), Hyčka (80. Zárybnický), Gebert, Žitný (75. Šimeček), Urma (69. Švejda), Šup, Haljeta.
FC Hradec Králové: Mach – Pajer, Vukčevič, Holeš (70. Gjinollari), Miker (59. Střelec), Brokeš (46. Kundrt), Šípek, Martinec, Trávníček, Jukl, Hašek (77. Chocholatý).


Reportáž

Los Juniorské ligy svedl pro první kolo Teplice a Hradec Králové. Hosté chtěli navázat na úspěšný poslední ročník, kdy skončili čtvrtí. Nový kouč Východočechů Karel Krejčík měl ovšem k dobré náladě hodně daleko, jeho tým totiž na severu Čech prohrál 0:4 a navíc dohrával v deseti.

Od začátku zápasu byli domácí aktivnější. Tepličtí tvořili hru a brzy se prosadili i střelecky. Bývalý fotbalista plzeňské Viktorie Suchan byl na začátku pohledné kombinace. Tu následně rozvinul jeho spoluhráč Gebert a na konci pěkné akce stál Dominik Šup, 1:0. Votroci mohli krátce před koncem prvního poločasu srovnat, ale proti byl zdvižený praporek pomezního rozhodčího. Do kabin tak šli spokojenější domácí junioři.

V 67. minutě zapískal hlavní sudí pokutový kop a míč si postavil na penaltový puntík Jan Suchan a zvýšil na 2:0 pro Teplice. Územní převahu domácího celku potvrdil o dvě minuty později přesnou trefou Alois Hyčka 3:0.

Tři minuty před koncem zastavil hradecký Václav Střelec kontr Teplic držením. Sudí Ondřej Černý vytáhl žlutou kartu. Tu si zmiňovaný východočeský junior prohlédl o minutu později ještě jednou. A sice, když jeho kopačka zasáhla koleno jednoho z teplických protihráčů. Následoval předčasný odchod do sprch, respektive červená karta.

Z poslední akce zápasu uzavřel skóre Dominik Šup svým druhým zásahem v utkání a Teplice se tak radovaly z výhry nad FC Hradcem Králové 4:0.

Ohlasy

Karel Krejčík, trenér: „První mistrovské utkání jsme sehráli na velice kvalitním hřišti v Dubí. Domácí nastoupili výrazně posíleni o hráče z prvoligového kádru. Naše mladé mužstvo posílila šestice hráčů z kádru našeho prvního mužstva. Od začátku utkání nás domácí zatlačili a z náporu vytěžili v 7. minutě vedoucí branku. V těchto fázích utkání jsme nedokázali přidržet míč, problém byl třikrát si přesně přihrát. Přesto jsme mohli vyrovnat samostatným nájezdem Mikera, který ale koncovku nezvládl. Navíc nám v poslední minutě prvního poločasu sudí neuznal vyrovnávací branku pro údajné postavení mimo hru. Do druhého poločasu jsme přeházeli sestavu, začali jsme být aktivnější. Spornou situaci uvnitř soupeřova pokutového území hlavní rozhodčí posoudil jako čistý zákrok. Naopak v 66. min. neváhal po nafilmovaném pádu písknout pokutový kop proti nám. Tím bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto. Nakonec jsme ještě dvakrát inkasovali do naší otevřené obrany. Konec utkání jsme navíc dohrávali v deseti - v 85. minutě viděl po druhé žluté kartě Václav Střelec červenou kartu. Závěrem lze konstatovat, že domácí vyhráli zaslouženě, předčili nás ve všech herních činnostech. Byli rychlejší, důraznější, fotbalovější. Naše mladé mužstvo potřebuje více takových konfrontací, jenom tak se ukáže, na jaké úrovni se momentálně nacházejí ve své výkonnosti.“

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B