Votroci odjíždí z Ostravy bez bodu

7. 5. 2022   |   FC Hradec Králové
Votroci poprvé v sezoně prohráli s Baníkem Ostrava. Ačkoliv šel Hradec brzy do vedení díky gólu Adama Vlkanova, tak domácí stihli ještě do poločasu vyrovnat. V druhém poločase pak vstřelil dvě branky Ladislav Almási a zařídil tak tři body pro domácí tým. Východočeši tak poprvé po devíti ligových zápasech prohrávají.
N3, sobota 7. 5. 2022, 19:00

FC Baník Ostrava

FC Hradec Králové

3:1
1:1

Branky: 24. Takács, 67. Almási, 87. Almási – 7. Vlkanova. Rozhodčí: Křepský – Arnošt, Bureš. ŽK: 16. Jaroň, 59. Takács – 68. Klíma. 4 253 diváků.

FC Baník Ostrava:

Laštůvka – Ndefe, Lischka (46. Chlumecký), Pokorný, Fleišman – Jaroň (69. Kuzmanović), Kaloč (46. Budínský), Takács, Smékal (46. Buchta) – Ji. Klíma (78. Falta), Almási.

FC Hradec Králové:

Vízek – Ja. Klíma, Král, Čech – Mejdr, Doležal (74. Rada), Kodeš, Vlkanova, Novotný (62. Harazim) – Kubala (74. Dvořák), Prekop (69. Kučera).



Reportáž

Votroci sehráli třetí kolo finálové části FORTUNA:LIGY na půdě známého soupeře Baníku Ostrava, protože šlo už o čtvrté vzájemné střetnutí v rámci probíhající sezony. Hradec s Baníkem ani v jednom souboji neprohrál, a tak odjížděl do moravskoslezské metropole s touhou zisku tří bodů, které by ho přiblížily k vylepšení historickému úspěchu v podobě pátého místa v nejvyšší soutěži.

Ačkoliv Votroci v úvodu převážně bránili, tak to byli právě oni, kdo svému soupeři uštědřili lekci z produktivity. V páté minutě ještě mířil Prekop nepřesně, ale o moment později již udeřilo. Adam Vlkanova v šestnáctce přebral pas z pravé strany od Filipa Kubaly a rychle vypálil. Jeho střela byla tečována domácím Takácsem a brankář Laštůvka neměl nárok si poradit s míčem směřujícím do jeho brány – 0:1.

Domácí se pak snažili kombinovat s míčem, ale hradecká obrana zůstala nepropustná, Ostravu dlouho nepustila do ohrožení své branky. Svým vysokým postavením Votroci navíc ztěžovali rozehrávku domácím a bránili těsné vedení. To však platilo jen do 24. minuty.

Jiří Klíma se po autu dostal k centru z otočky z levé strany velkého vápna, odkud našel hlavu Laca Takácse, který prudce zamířil pod břevno Patrika Vízka – 1:1.

Po vyrovnání šancí neubylo, ba naopak. Almási a chvíli po něm i Flešman mířili hlavou mimo, na druhé straně odvrátil Kubalovu přihrávku na Novotného Takács a pak mířil Erik Prekop mimo. Hned moment nato se Adam Vlkanova dostal po Mejdrově přihrávce k míči v pozici ze strany velkého vápna, kde mu čelil vyběhnutý Jan Laštůvka, ale pokus o centr Vlkanova se mu povedlo lapit.

Hradec byl týmem, který měl v první půli více šancí. Nedaleko gólu byl po zisku míče novicem v sestavě Davidem Doležalem po brejku Filip Kubala, ale napoprvé ho Laštůvka vychytal a z dorážky pak hradecký snajpr vystřelil o kousek vedle zadní tyče. Po atraktivním prvním poločase tak šly týmy do kabin za nerozhodného stavu.

Tomáš Galásek nebyl spokojen s průběhem první půle a hned třikrát sáhl do základní sestavy. Hradec byl však i přesto nebezpečný. Erik Prekop málem napodobil svůj gólový úspěch z pohárového zápasu, ale Laštůvka mu agilním zákrokem proti jeho hlavičce zamezil vstřelení prvního gólu v české nejvyšší soutěži.

V 67. minutě se dostal do souboje ve vlastním pokutovém území Harazim s Ndefem a pod tlakem přihrál přímo na kopačku Ladislava Almásiho, který zblízka překonal Patrika Vízka a poslal Baník poprvé do vedení – 2:1.

Do slibného úniku se pak dostal černobílý Jakub Kučera, ale mířil přesně do míst, které kryl domácí golman a tak zaúřadovali znovu domácí.

Tři minuty před koncem řádné hrací doby oslovil David Buchta centrem Ladislava Almásiho a zblízka přidal svůj už šestnáctý gól sezony a obrat tak byl dokonán – 3:1.

Hradec tak prohrál poprvé po devíti zápasech a poprvé v mistrovské nadstavbové části FORTUNA:LIGY a je tak jasné, že sezonu dokončí na šestém místě.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Patroni mládeže – kategorie U15