Votroci otočili vývoj derby v druhé půli, trefil se Pázler a Schwarz

14. 8. 2017   |   Admin - David
Trenér Karel Havlíček ponechal v pondělním derby naprosto stejnou sestavu jako ve Znojmě. Pardubice od prvních minut nasadily do základní sestavy i exhradeckého kapitána Pavla Černého, který se tak poprvé představil na Malšovickém stadionu v dresu našeho rivala.
3. kolo, pondělí 14. 8. 2017, 18:00

FC Hradec Králové

FK Pardubice

2:1
0:1

Branky: 60. Pázler z PK, 73. Schwarz - 13. P. Černý. Rozhodčí: Ardeleanu – Ratajová, Šimáček. ŽK: 90+3. Čech – 56. Piroch, 70. Jeřábek. ČK: 59. Piroch. Počet diváků: 2551.

FC Hradec Králové: Ottmar – M. Černý, Bederka (66. Žondra), Plašil, Shejbal – Jirsák, Schwarz – Martan, Zorvan, Vlkanova (65. Krátký) – Pázler (82. Čech).
FK Pardubice: Knobloch – Přibyl, Piroch, Šejvl, Surzyn – Jeřábek – Mužík, Řezníček, P. Černý (74. Kopřiva), Ladra – Petráň (67. Kovář).


Reportáž

Trenér Karel Havlíček ponechal v pondělním derby naprosto stejnou sestavu jako ve Znojmě. Pardubice od prvních minut nasadily do základní sestavy i exhradeckého kapitána Pavla Černého, který se tak poprvé představil na Malšovickém stadionu v dresu našeho rivala.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi opatrný. Obě mužstva spíše vyčkávala a dlouho nebyla k vidění žádná kloudná akce. Případně se diváci museli spokojit s hrou, kterou doprovázela velká nepřesnost. A pak přišla 13. minuta a životní trefa nikoho jiného než Pavla Černého. Ten se napřáhl z dobrých třiceti metrů a kulatý nesmysl skončil v hradecké síti, 0:1. Nečekaný gól Votroky zaskočil a hosté v této fázi hry dominovali především pečlivou defenzivou.

V 31. minutě se konečně ochozy dočkaly první vážnější možnosti, když se v dobré příležitosti ocitl Filip Zorvan. Odražený míč však nakopl příliš razantně a ten zamířil nad branku hostů. O chvilku později zahrozili i fotbalisté Pardubic, když na přední tyči zakončoval Jeřábek. Brankář Ottmar byl však pozorný a šanci zneškodnil. V závěru prvního poločasu pálil po zemi také velmi aktivní Petráň, ale Radim Ottmar ohrožen nebyl.

Druhá půle začala velkou možností Pardubic. Ladra se krásně prosadil na levé straně a prudkou ranou z hranice vápna vypálil nebezpečně pod břevno. Gólman Radim Ottmar však vytasil bravurní zákrok a Votroky zachránil. V 57. minutě pořádně zahrozili i svěřenci kouče Karla Havlíčka, když Vlkanova uklízel míč z bezprostřední blízkosti. Brankář Knobloch však na čáře pohotově zasáhl.

O minutu později zahrál po centru ve vápně hostující Piroch rukou a sudí Ardeleanu nařídil pokutový kop. Navíc po druhé žluté kartě se pardubický obránce poroučel předčasně do kabin. K exekuci penalty se postavil Honza Pázler a zkušeně proměnil, 1:1. V 70. minutě hezky hlavičkoval Shejbal po vybídnutí Jirsáka, ale k brance to bohužel nevedlo.

Ovšem v 73. minutě se více než dva a půl tisíce diváků dočkalo konečně vedoucího gólu. Po rohovém kopu Jirsáka míč propadl až k malému vápnu, kde skvělou rybičkou zakončil Petr Schwarz. Třetí branka ve třetím utkání! A bylo to rázem 2:1. A hned vzápětí to mohlo být už o dvě branky. Následně byl k vidění rychlý útok, na jehož konci stál kanonýr Honza Pázler, ale jeho pokus orazítkoval pouze tyč hostující svatyně.

Pardubice zahrozily v 77. minutě, kdy tvrdě vypálil Jeřábek. Po jemné teči se kopal rohový kop, po kterém se již Votroci ubránili. V samotném závěru mohl Hradec utvrdit své vedení po rychlém přečíslení tři na jednoho, Jirsák přihrával na Žondru, který ale místo střely volil další nahrávku. Ani tato zmařená příležitost Hradec Králové nakonec mrzet nemusela, protože do konce utkání se již nic na stavu neměnilo. Votroci ovládli derby a slaví vítězství 2:1.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B