Votroci vezou z Ostravy bod

10. 4. 2022   |   FC Hradec Králové
Votroci sehráli zajímavý duel v Ostravě, kde si oba celky dokázaly vypracovat množství zajímavých šancí, ale žádnou z nich neproměnit. Ačkoliv měl Hradec po většinu zápasu opticky mírně navrch, tak v poslední minutě přečkal gólovku Baníku a zapisuje si cenný bod z venku, který navíc znamená jistotu setrvání v nejvyšší soutěži také pro příští rok.
28. kolo, neděle 10. 4. 2022, 16:00

FC Baník Ostrava

FC Hradec Králové

0:0
0:0

Bez branek. ŽK: 37. Svozil, 80. Lischka. Rozhodčí: Radina – Podaný, Černoevič. 5441 diváků.

FC Baník Ostrava:

Laštůvka – Ndefe, Svozil (68. Chlumecký), Lischka, Fleišman – Koncevoj (61. Jaroň), Kaloč, Tetour, Kuzmanović, Buchta (75. Falta) – Almási (75. Jiří Klíma). 

FC Hradec Králové:

Vízek – Klíma, Král, Leibl – Mejdr, Kučera, Rada (85. Soukeník), Novotný – Rybička (59. Vašulín), Kubala (90+1. Dvořák), Vlkanova.



Reportáž

Za typicky aprílového počasí dorazili Votroci k předposlednímu venkovnímu zápasu základní části FORTUNA:LIGY do Ostravy. Na Městský stadion Ostrava – Vítkovice měli výborné vzpomínky, protože právě zde na konci loňského října Východočeši postoupili přes domácí Baník do čtvrtfinále MOL Cupu.

Ačkoliv Hradec v úvodních minutách hrál více s míčem na kopačkách, tak první střelu zápasu si připsal až ostravský Koncevoj. Jeho střelu zpoza vápna Vízek viděl a s přehledem zkrotil.

Fotbalisté v černých dresech byli i nadále iniciativnějším týmem. Daleko od rozšíření počtu branek ze standardních situací nebyl v desáté minutě Adam Vlkanova, obrana Baníku však na poslední chvíli dokázala zakročit proti signálem rozehranému přímému kopu Votroků.

Na druhé straně se protancoval s míčem u nohy až do vápna hostí Kuzmanović. Jeho finální přihrávka však postrádala přesnost.

V 29. minutě Hradec zahrával standardku od autové čáry a znovu z ní dokázal zahrozit. Radův centr za sebe prodloužil Jan Mejdr a domácí fanoušci pak mohli jen trnout, aby rychlý míč nikdo netečoval do brány, což se naštěstí pro Slezany nestalo.

V další akci hlavičkoval po rohu a nadýchaném centru od Adama Vlkanova z hranice malého vápna Jan Král. Střele však chyběla razance, a tak Laštůvka bez větších potíží hlavičku zlikvidoval.

Hra i bez absence gólů rozhodně nenudila a přelévala se ze strany na stranu. Ostravský David Buchta našel prakticky z následující akce na vápně Almásiho. Jeho bomba hlavou však o o několik pídí minula horní roh hradeckého zařízení. Záhy přebral kolmou přihrávku za obranu znovu David Buchta a tváří v tvář Patriku Vízkovi nechal ve velké šanci vyniknout hradeckého gólmana.

Votroci se nenechali šancemi Ostravy zastrašit a, nejspíš tečovaná, rána Adama Vlkanova jen o desítky centimetrů přeletěla bránu domácího celku. Šancemi nabitý první poločas branku nepřinesl.

V 55. minutě pádil s míčem směrem k ostravské bráně Filip Novotný. Místo střely volil přihrávku na lépe postaveného Vlkanova. Hbitý hradecký kapitán udělal kličku na roh malého čtverce a rychle vystřelil – bohužel však nepřesně. Stejný hráč pálil i v další akci, ránu mu ale zblokoval obránce Slezanů. Sérii šancí černobílých ukončil Michal Leibl svým zakončením vysoko nad Laštůvkovo břevno.

Domácí příznivci nebyli spokojeni s dosavadním průběhem hry, což v několikrát demonstrovali hlasitým pískotem.

S přibývajícím časem to byli právě Hradečtí, kdo byli více nebezpeční. Šance Vašulína v 70. minutě byla sražena na roh a také šňůra rohových kopů ligového nováčka zůstala nevyužita.

V poslední čtvrthodině útočná aktivita mírně polevila, hráči obou týmů nechtěli udělat zbytečnou chybu a obě šestnáctky byly prakticky uzamčeny. Pokud se v pokutovém území některého z týmů přeci jen objevil nepřátelský hráč, tak ho obrana nenechala zakončit.

V úplném závěru to nakonec byli domácí, kdo se více tlačil do zakončení, ale hradecká defenziva vzdorovala statně. V úplném závěru mohli po závaru strhnout zápas na svou stranu Baníkovci střelou Kuzmanoviće, ale Michal Leibl z brankové čáry odvrátil pohromu.

Fotbalisté Hradce Králové si tak po zápase mohli už definitivně oddechnout, protože splnili primární cíl pro sezonu – díky remíze Zlína s Jabloncem mají jistotu účasti v nejvyšší soutěži také pro příští sezonu.

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Mládež

Zlatí Votroci! Kategorie U12 slaví mistrovský titul

Aktuální zprávy

Jízda směr Evropa nezpomaluje, Votroky čeká odveta na Hané

Mládež

Patroni mládeže – kategorie U15