Votroci se s Varnsdorfem rozešli smírně

16. 5. 2021   |   Redakce
V rámci 24. kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY zavítal Hradec Králové do Varnsdorfu. Do vedení šli domácí zásluhou Schöna. Votroci v kombinované sestavě vyrovnali v závěru první půle, kdy Jirka Kateřiňák našel za obranou Davida Doležala, který stanovil konečný stav na 1:1.
24. kolo, neděle 16. 5. 2021, 17:00

FK Varnsdorf

FC Hradec Králové

1:1
(1:1)

Branky: 31. Schön – 44. Doležal. Rozhodčí: Denev – Leška, Pečenka. ŽK: 20. Schön – 43. Kateřiňák, 65. Čech, 88. Novotný.

FK Varnsdorf:

A. Richter – M. Richter, Kouřil, Hasil – Lehoczki, Bláha, Zbrožek (77. Ondráček), Rudnytskyy – Kocourek – Schön, Šimon (63. Velich).

FC Hradec Králové:

Vízek – Čech, Král, Leibl (67. Donát) – Kateřiňák – Mejdr (67. Vučić), Doležal (79. Kejř), Soukeník, Novotný – Záviška (79. Samko), Vašulín (61. Prekop).



Reportáž

Ačkoliv se v sestavě Hradce Králové objevilo několik změn, tak to od prvních minut nebylo vůbec znát. Votroci se drželi na polovině Varnsdorfu, aktivně napadali a snažili se proniknout obranným valem domácích. Z úvodního tlaku si Hradec vypracoval jednu zajímavou možnost, zpoza vápna zkusil své štěstí Daniel Vašulín, ale brankář Richter byl připravený.

Severočeši se k první příležitosti dostali ve 30. minutě a hned to byla to akce úspěšná. Vybojovaný balon uprostřed hřiště, následný rychlý protiútok, který Kocourek posunul na nabíhajícího Schöna, jenž obešel Patrika Vízka a uklidil do odkryté brány, 1:0. Hradečtí fotbalisté si nechali odpověď na závěr prvního poločasu. Jirka Kateřiňák vyslal za obranu nádherný pas na Davida Doležala, jenž před gólmanem Richterem neváhal a zařídil srovnání na 1:1.

I ve druhé pětačtyřicetiminutovce byl při chuti aktivní David Doležal, který tentokrát tvrdě vypálil z hranice vápna, míč letěl kousek nad břevno. Pak vyslal dalekonosný projektil také Jirka Kateřiňák, chyběla mu větší přesnost. Na druhé straně vyzkoušel pozornost Patrika Vízka Rudnytskyy, ale hradecký gólman vše v klidu vyřešil.

V 81. minutě se k odraženému balonu probojoval varnsdorfský Kouřil, míč však šel vysoko nad. Stejně jako průběh celého utkání byl i závěr ve znamení urputného boje, nechyběla celá řada tvrdých zákroků a soubojů. Na dělbě bodů se již nic neměnilo a fotbalisté Hradce Králové tak prodlužují neporazitelnost ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE na jedenáct zápasů v řadě.

Ohlasy

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

První bitva finále nadstavbové skupiny, Votroci se představí Na Stínadlech

Aktuální zprávy

Pořiďte si lístek na poslední domácí duel sezóny

Aktuální zprávy

Víkendový program Votroků

×
Dnes v 17:00 | B-tým
SK Sokol Brozany
FC Hradec Králové B