Tři body vystřelil v nastaveném čase Marek Plašil!

9. 3. 2018   |   FC Hradec Králové
Zápas proti Českým Budějovicím nenabídl tolik šancí, ale za to hned tři branky. Do vedení šli Votroci v prvním poločase, když se prosadil aktivní Adam Vlkanova. Vyrovnání zařídil krásnou střelou hostující Hašek v 72. minutě. To nejlepší pak přišlo v samotném nastavení. Poslední centr duelu se dostal až k Markovi Plašilovi, jenž rozhodl o zisku tří bodů pro Hradec.
18. kolo, pátek 9. 3. 2018, 17:00

FC Hradec Králové

SK Dynamo Č. Budějovice

2:1
1:0

Branky: 31. Vlkanova, 90+3. Plašil – 72. Hašek. Rozhodčí: Ginzel – Koval, Kožár. ŽK: 92. Sajčič. Počet diváků: 1024.

FC Hradec Králové: Ottmar – Černý, Čech, Nosek (87. Plašil), Urma – Martan, Schwarz, Pajer, Funda (77. Šípek) – Vlkanova, Pázler (77. Janoušek).
SK Dynamo Č. Budějovice: Staněk – Vondra, Kladrubský, P. Novák, Řezáč – Javorek, Čavoš – Táborský (87. Nitrianský), Hašek, Pešek (90+1. Pouček) – Sajčič.


Reportáž

Úvod pátečního střetnutí byl z obou stran velmi opatrný. Ani jedno z mužstev se k přímému ohrožení branky nedostávalo. Mohla to změnit až 18. minuta, kdy se Ladislav Martan dostal do rychlého protiútoku, ale svůj samostatný nájezd z levé strany nezakončil střelou, jelikož ho v poslední možné chvíli zablokoval jeden z českobudějovických obránců. O pár minut později zahrozili i Jihočeši, ale brankář Radim Ottmar včas vyběhl a možnost ze strany rychle zneškodnil.

Obě mužstva si byla vědoma důležitosti utkání, a proto se jen velmi sporadicky hra dostávala do pokutových území. To se však změnilo ve 31. minutě. Ladislav Martan se typicky prosmýkl na pravé straně, ideálním centrem našel Adama Vlkanovu, který se s ničím hlavu nepáral a rovnou vypálil. Kulatý nesmysl k radosti domácích diváků rozvlnil síť brankáře Staňka, 1:0.

Dynamo do konce prvního poločasu drželo častěji míč na svých kopačkách, ale žádná kloudnější akce k vidění nebyla. Za zmínku stojí snad jen jedna hodně nepřesná střela.

Začátek druhého poločasu byl přesně v duchu půle první, obraz hry se neměnil. Fotbalisté Českých Budějovic se prezentovali aktivně, Táborský či Sajčič se dostávali do slibných možností, nicméně chybělo jediné, zakončení. Za Votroky vynikal výkonem především Adam Vlkanova, aktivně se nabízel, vybojoval několik standardních situacích a sám se pouštěl do zakládání útočných akcí.

V 72. minutě se hosté přeci jen po trvajícím tlaku dočkali. K míči se těsně před šestnáctkou dostal Filip Hašek a vyslal nádhernou pumelici. Ta zapadla přesně k tyči, brankář Radim Ottmar byl bohužel bez šance, 1:1. České Budějovice byly nadále při chuti. Nebezpečně vypadal protiútok vedený agilním Haškem, ale Martin Nosek byl na svém místě a skvěle zasáhl. Bohužel Martin tento zákrok odnesl zraněním a musel ho ihned střídat Marek Plašil.

A toto střídání se nakonec ukázalo jako naprosté klíčové. Už to vypadalo, že zápas dojde v poklidu k remízovému stavu. Pak ale přišla druhá minuta nastavení. Poslední centr zahrál Urma naprosto ideálně do pokutového území, kde se nejlépe zorientoval Marek Plašil a propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:1. Pláša tak zařídil Votrokům velmi cenné tři body. To byla velká paráda na závěr! Hráčem utkání byl vyhlášen Adam Vlkanova, který dnes nastoupil i přes silné nachlazení a zimnici, což jen podtrhuje jeho výjimečný charakter a touhu pomoci týmu.

Ohlasy

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): "Budějovičtí byli lepším týmem, souhlasím. Drželi častěji míč na svých kopačkách, ale co se týče ohrožení branky, tak to jsme měli více šancí my. Nebyly to jen naše dvě branky, ale sám mohl jít i například Funda a další. Na podzim jsme moc toho štěstí nepobrali, teď se k nám naklonilo."

David Horejš (SK Dynamo Č. Budějovice): "Bohužel rozhodla naše nekoncentrovanost v samotném závěru v utkání, které směřovalo k bodu. Prohráli jsme si to dnes svojí naivitou, protože po celý zápas jsme byli jednoznačně lepším týmem, měli jsme další možnosti, nezasloužili jsme si to."

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B