Východočeské derby je naše! Rozhodl Petr Schwarz

24. 3. 2018   |   Redakce
Trenér Karel Havlíček připravil dvě změny v základní sestavě. Vykartovaného Pajera nahradil Funda a od prvních minut naskočil také Petr Schwarz. A sázka na Petra Schwarze se ukázala jako klíčová. Byl to právě šestadvacetiletý záložník, který poslal Votroky v prvním poločase do vedení. Tato branka byla také nakonec tou jedinou a rozhodující.
17. kolo, sobota 24. 3. 2018, 10:15

FK Pardubice

FC Hradec Králové

0:1
0:1

Branka: 28. Schwarz. Rozhodčí: Lerch – Vlček, Vlasjuk. ŽK: 68. T. Čelůstka - 72. M. Černý, 86. Urma. Počet diváků: 1710.

FK Pardubice: Knobloch – Prosek, Kopřiva, Šejvl, T. Čelůstka – A. Fousek (62. D. Novák), Jeřábek, Řezníček, Sokol (62. Mužík) – P. Černý, Petráň (72. Kašiar).
FC Hradec Králové: Ottmar – M. Černý, Čech, Kvída, Urma – Martan (84. Súkenník), Janoušek, Schwarz, Funda (64. Zorvan) – Vlkanova, Pázler (90. Plašil).


Reportáž

Trenér Karel Havlíček připravil dvě změny v základní sestavě. Vykartovaného Pajera nahradil Funda a od prvních minut naskočil také Petr Schwarz. A sázka na Petra Schwarze se ukázala jako klíčová. Byl to právě šestadvacetiletý záložník, který poslal Votroky v prvním poločase do vedení. Tato branka byla také nakonec tou jedinou a rozhodující.

První střelecký pokus si připsal pardubický Pavel Černý v 15. minutě, jeho hlavička mířila přesně doprostřed, kde stál připravený Radim Ottmar. O pár chvil později přišla první velká šance na úvodní branku. Adam Vlkanova využil rychlý protiútok, dostal se až do pokutového území, kde před odkrytou brankou vybídl ideální přihrávkou Honzu Pázlera. Ten nastřelil tyč domácí branky.

Po rohovém kopu se dostal k zakončení hlavou také Jirka Janoušek, tento pokus však mířil nad svatyni Pardubic. Ve 26. minutě pálil z dobré pozice domácí Sokol, jeho levačka přesná nebyla. A pak udeřilo na straně druhé. Jirka Funda našel před vápnem ideální nahrávkou Petra Schwarze, který se zjevil za pardubickou obranou, tváří v tvář brankáři Knoblochovi se Schwarz nemýlil a poslal Votroky do vedení, 0:1.

Pardubice mohly vyrovnat po umístěné střele Pavla Černého k pravé tyčce. Proti byl ovšem gólman Ottmar, jenž vytasil skvělý reflexivní zákrok. Potlesk hradeckých fanoušků si Ottmar vysloužil i po hlavičce Fouska, kterou bravurně vytáhl. A poslední velmi důležitý zákrok prvního poločasu ukázal Radim Ottmar po další pumelici agilního Pavla Černého.

Ve druhé pětačtyřicetiminutovce měl možnost na pojištění vedení střídající Filip Zorvan. Ten se řítil po krásném pasu v samostatném úniku, vyběhnuvšího Knoblocha se rozhodl přelobovat, ale pardubický gólman se nachytat nenechal a svůj celek podržel. Ještě větší gólovku však Votroci promarnili v 80. minutě. Adam Vlkanova vybojoval balon a běžel sám společně s Pázlerem na Knoblocha. Po nahrávce mohl do zcela prázdné branky uklidit kulatý nesmysl Pázler, leč v naprosto tutové příležitosti se mezi tři tyče netrefil.

Šance na vyrovnání se domácím naskytla v posledních minutách, obránce Kopřiva tvrdou levačkou těsně minul. Potvrzující trefa nebyla dnes Votrokům přána, protože v 90. minutě vychytal pardubický Knobloch jak Filipa Zorvana, tak po nájezdu i Adama Vlkanovu. Hradecké to však tolik mrzet nemusí, protože si po výsledku 0:1 připisují velmi cenné a zasloužené vítězství v derby proti Pardubicím.

Ohlasy

Jiří Krejčí (FK Pardubice): „Chleba se lámal v prvním poločase, kdy jsme neproměnili dvě gólovky. Druhý poločas už jsme tak nebezpečné šance neměli. Snažili jsme se hrát na riziko, ale Hradec nás trápil z rychlých protiútoků, kdy mohl výhru pojistit. Vítězství soupeře je zasloužené. Někteří naši hráči nepodali takový výkon, na jaký mají.”

Karel Havlíček (FC Hradec Králové): „Nejeli jsme sem v ideálním rozpoložení, naopak jsme dobrou náladu cítili z domácích. Zápas měl dva klíčové momenty, když Ottmar chytil dva góly, jeden Černému a poté Fouskovi. Ve druhém poločase jsme mohli potvrdit výhru, ale Vlkanova ani Pázler neuspěli. Pro Pázlera to byl celkově nešťastný zápas. Tři body jsme za více šancí získali zaslouženě.”

Fotogalerie

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Aktuální zprávy

Votroci se vrací do Malšovické arény, v neděli přivítají Karvinou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar