Hertha BSC
FC Hradec Králové0:1pen

neděle 1. 4. 2018, 12:00

Hertha BSC

FC Hradec Králové

0:1pen
FC Hradec Králové: Kubeš - Brychnáč, Vacek, van Dijk, Mráček, Hanus, Peterko, Förster, Václavík, Kopčil


Reportáž

Dne 1.4.2018 jsme sehráli v rámci turnaje v Berlíně semifinálové utkání s bundesligovým soupeřem Herthou BSC. Celé utkání za stavu 0:0 museli rozhodnout až pokutové kopy, kdy se dokonce zápas dostal, až do 10 série.

- zápas:

- FC HK - Hertha BSC - 1:0 (po penaltách)

branky: - (penalty - Peterko 3x, Vacek 3x, Brychnáč)

Ohlasy

V rámci turnaje Sokolik Cup jsme se v semifinále utkali s týmem Hertha Berlín. Soupeř, s kterým jsme změřili síly již v základní části nás v tomto utkání predčil hlavně v pohybu a v přechodu do útočné fáze. Věděli jsme, že v odvetě se musíme k zápasu postavit lépe a zlepšit určité fáze hry. Samotné utkání se hrálo 12minut na přírodní trávě. Již od první minuty měl soupeř problém s naší defenzivní činností, kde jsme se prezentovali velmi rychlým a agresivním dostupováním každého hráče, dařilo se nám zachytávání míčů za naší obranu a základ byl, že jsme neprohrávali osobní souboje. Přechod do útočné fáze byl v našem podání velmi rychlý a díky tomu přicházeli i šance na vstřelení branky. V tomto utkání nám fungovala velmi dobře komunikace hráčů, vyplňování volných prostorů a využívání celé šíře hřiště. Soupeř se nedostal po celý zápas do zakončení a naopak musel řešit situace před vlastní bránou, kdy jsme byli velmi blízko ke vstřelení branky, avšak štěstí nám v tu chvíli ještě nepřálo, nestálo při nás ani minutu před koncem kdy míč mířil již do prázdné branky ale soupeř obětavým zákrokem odvrátil pohromu. Přesto že jsme si v tomto utkání vytvořili více šancí, nepodařilo se nám vstřelit branku a tak zápas skončil 0-0.

Při penaltovém rozstřelu jsme projevily více klidu a v deváté sérii zaslouženě zvítězili. Toto utkání bylo pro naše hráče vrcholem turnaje i když to nebylo finále, protože na hřišti projevili obrovskou touhu po vítězství,technicky jsme byli vyrovnaným soupeřem a po fyzické stránce po celé utkání silnější. Děkujeme hráčům za výkony a rodičům za podporu. 

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Preview

Votroci vkročí do klíčové fáze sezóny! V neděli hostí Karvinou

Aktuální zprávy

Lvíčata hrála v Malšovické aréně před rekordní návštěvou

Mládež - reportáž

Dorost složil Admiru 3:0. Hattrickem se blýskl Binar

×
Dnes v 16:30 | B tým
TJ Sokol Živanice
FC Hradec Králové B