​V sobotu začíná liga žen

15. 3. 2018   |   Redakce
O víkendu začíná nejvyšší soutěž žen, ve které má zastoupení také FC Hradec Králové. Hradecká děvčata budou v jarní části ligy bojovat o setrvání mezi nejlepšími týmy. Do bojů je povede nestor ženského hradeckého fotbalu Jiří Hruška. Jeho jsme před vstupem do jarních odvet vyzpovídali.

Kde jarní mistrovskou pouť začínáte?
Začínáme doma na hřišti v Orlické kotlině – Slavia Hradec Králové s favoritem soutěže Spartou Praha v sobotu 12,00 hodin ... nejtěžší možný start!

Jak jsou Vaše svěřenkyně připravené?
V rámci možností jsme se snažili udělat maximum, využívali jsme umělé plochy a sehráli řadu přípravných zápasů. V přípravě jsme hráli i s polským družstvem Ostrovia 1909 Wielkopolska a semifinále poháru se Slávii Praha a na turnaji ligových celků v Liberci jsme skončili druzí. Vzhledem k tomu, že se kádr skládá z mnoha přespolních hráček, tak jsme si pomáhali vždy víkendovým minisoustředěním, abychom byli všichni pohromadě. V podstatě nám začíná boj o záchranu hned prvním kolem. Po některých nešťastně prohraných zápasech jsme v současné době poslední a čeká nás boj o jediného sestupujícího, bodové rozdíly mezi posledními čtyřmi celky jsou minimální.

Co je nového v kádru?
Po podzimu nám přerušily činnost ze studijních důvodů Gabriela Chládková a Karolina Hrbková, pro zranění je mimo Eva Chocholoušová a Nikola Valentová ukončila činnost z osobních důvodů. Dále se do Olomouce vrátila z hostování Veronika Vítková. Naopak jsme přivedli brankařku Sáru Vršatovou, asi největší posilu ze Sparty, bývalou jedničku reprezentace, která chce zkusit restart po zranění. Dále jsme přivedli hráčky Martinu Bulavovou z Vítkovic, reprezentantku futsalu, a Karolinu Klempířovou z Ostravy. Tým průběžně doplňují juniorky. Nejvíce v přípravě hrály Bára Flídrová a Tereza Portychová.

Kde vidíte největší přednosti a naopak největší nedostatky týmu?
Tak předností je zkušenost hráček a taky, že šest našich hráček je v širším výběru reprezentace ve futsalu a další hrají přes zimu první ligu futsalu. Dále krásný stadión na Novém Hradci, kde trávu a prostředí nám všichni závidí. Neméně důležitá je také současná parta. Nedostatky? Tak jednoznačně zajištění podmínek pro hráčky, které jsou diametrálně finančně nižší oproti soupeřům z Prahy. A taky různorodost kádru. Vždyť přímo z Hradce jsou jenom dvě hráčky. Tím je dána větší finanční náročnost a problémy s přípravou.

Čím to je, že tak málo hráček je přímo z Hradce Králové?
Hradecká děvčata dlouhodobě mají jiné zájmy! A pak konkurence jiných zájmových kroužků a taky lákadel většího města. Tohle už je od přípravek, že máme víc přespolních. Mají větší zájem a vice si váží podmínek, co pro ně vytváříme. Navíc nám nejlepší sebere Praha. A protože kvalitních ligových hráček je málo, tak vybíráme i my jinde, nejvíce na Moravě. Čechy jsou přebrané a my se musíme přizpůsobit. Zatím se to daří. Věřím, že ligu v Hradci Králové udržíme! Sestupuje jeden!

Děkuji za rozhovor

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Program otevřeného tréninku pro školy a veřejnost

Aktuální zprávy

Votroci míří pod Ještěd, v neděli se střetnou s Libercem

Aktuální zprávy

Na duel se Slavií zbývají poslední lístky