Dvě nové tváře na startu přípravy

27. 7. 2020   |   FC Hradec Králové
V pondělí odpoledne budou na začátku letní přípravy mezi Votroky i první nové tváře. Z Jihlavy do Hradce přestupuje levonohý křídelní hráč Filip Novotný, z Bohemians 1905 přichází na roční hostování s opcí pravé křídlo Jan Záviška.

Dva čtyřiadvacetiletí hráči se od začátku přípravy připojí k A týmu FC Hradec Králové. Čtyřiadvacetiletý Filip Novotný přichází na přestup, Pod Lízátky podepsal smlouvu na tři roky. Odchovanec FK Litoměřicko strávil uplynulou sezonu v Jihlavě, kde odehrál ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE 23 zápasů. Právě v Jihlavě v sezonách předtím přičichl i k nejvyšší soutěži, v ní zasáhl v roce 2017 do jedenácti utkání. Působil i v Ústí nad Labem.

Na půlroční hostování s opcí přichází stejně starý Jan Záviška. Pravonohý křídelník, který může alternovat i v útoku, patří Bohemians Praha 1905, kde v posledních sezonách odehrál 45 prvoligových zápasů. Také on předtím působil v nejvyšší soutěži na Vysočině. V dresu Jihlavy nastoupil do dvanácti prvoligových utkání. Na jaře 2020 hostoval ve Vlašimi, tam stihl ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE 14 zápasů a 3 góly.

„Oba kluky jsme sledovali delší dobu. Jsou v ideálním věku, mají zkušenosti z první i druhé ligy. Jako levák a pravák nám přinesou na křídlech přímočarost a rychlost,“ popisuje nové hráče Votroků sportovní ředitel Jiří Sabou.

Sdílej článek!

Nepřehlédněte

Aktuální zprávy

Předprodej lístků na zápas reprezentace se Severní Makedonií zahájen

Aktuální zprávy

Votroky bude proti Slavii povzbuzovat vyprodaná Malšovická aréna

Rozhovory

Z týmu je cítit síla a sebevědomí, hlásí Daniel Vašulín